+
-+ Tulosta
Kouvolan bussit

Liikenne ja liikkuminen Kouvolassa 2030

Ihmisten liikkuminen on lisääntynyt, mutta liikkumisen syyt ovat muuttuneet. Liikkuminen työasioissa on vähentynyt etätyömahdollisuuksien lisääntyessä ja teknologian helpottaessa työn tekoa. Työtä tehdään yhä enemmän kotona tai julkisilla paikoilla kuten kirjastoissa ja kahviloissa. Etätyöpäivä kotona lisää iltaisin ja viikonloppuisin liikkumista harrastusten parissa. Tulevaisuuden kaupunkilainen ei vietä päiviään liikenneruuhkissa, vaan mieluummin kaupungin ihmisvilinässä.

Energiatehokas joukkoliikenne

Kouvolassa on vuonna 2030 toimiva joukkoliikenne, jonka avulla pääsee vaivattomasti ja edullisesti tarvittavien palvelujen piiriin aluekeskuksiin ja keskustaan. Yhä useammin liikutaan junalla tai linja-autolla yhdistettynä taksin ja polkupyörän käyttöön. Liikenteen sujuvuutta on parantanut älykkäiden tietokoneiden tulo liikenteen ohjaukseen. Ilmanlaatu kaupunkikeskustassa on parantunut, kun sähköautot ovat yleistyneet ja autojen yhteiskäyttö on lisääntynyt. Vapaa-ajan liikkuminen on lisääntynyt kevyen liikenteen laajentumisen myötä.

Liikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin

Palvelujen ja tarvikkeiden tuonti kotiin on lisääntynyt. Kouvolasta on hyvät liikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Tänne on muuttanut edullisten asumiskustannusten ja hyvien kulkuyhteyksien ansiosta lisää ihmisiä. Junamatka Helsingistä kestää tunnin ja Pietarista pääsee Kouvolaan kahdessa tunnissa. Kouvolan logistiikka-alue on synnyttänyt uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Tavaraliikenteen määrät ovat kasvaneet rautatieliikenteessä muun muassa Aasia -yhteyden vuoksi.


Kerro kommenttisi liikenteestä ja liikkumisesta Kouvolassa 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme