+
-+ Tulosta

Paikallisuus 2030

Paikallisuus korostuu globaalissa maailmassa. Kansalaistoiminta, vapaaehtoistyö ja sosiaaliset verkostot vahvistuvat. Verkostoissa syntyy ideoita, luottamusta ja vuoropuhelua. Yhteisön aktiivisuus näkyy lukuisina kaupunginosatapahtumina. Kouvolassa suositaan yhteisöllisiä harrastuksia. Sadonkorjuujuhlat, maatilatorit ja Kouvola -päivä keräävät ydintaajamaan ja aluekeskuksiin ihmisiä laajalti.

Kouvolalaisille on tärkeää alueiden historia ja julkinen taide. Ihmiset tutustuvat eri alueisiin kulttuurin ja tarinoiden avulla. Taide vahvistaa alueiden identiteettiä ja luo elinvoimaa. Esteettiset ja sisällöllisesti monipuoliset asuinympäristöt sekä elävä ja rikas lähiökulttuuri lisäävät asuinalueiden viihtyisyyttä. Kulttuurin merkitys korostuu muutosten, teknistyvän maailman ja kiihtyvän elämän menon myötä.

Asukkaat ja yhteisöt

Kouvolalla on rohkeutta tehdä asioita uudella tavalla, vuorovaikuttaa ja kokeilla. Asukkaat ja yhteisöt toimivat yhdessä Kouvolan parhaaksi. Nettiäänestys on lisännyt äänestysaktiivisuutta. Päättäjät ovat vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa livenä ja somessa. Päätösvaltaa on siirtynyt kuntalaisille. Uudet teknologiat helpottavat kokoontumista, tekemistä, oppimista ja jakamista. Kansalaistoiminnan perinteiset vaikuttamiskeinot ovat korvautuneet avoimilla kansalaisliikkeillä ja suorilla vaikuttamiskeinoilla. Kansalaistoiminta on monimuotoista ja eri ikäryhmät tekevät yhteistyötä. Yhteisöllisyyden muodot ovat lisääntyneet verkossa tapahtuvan viestinnän myötä.

Yhteistoiminta

Kuntalaiset ideoivat, testaavat, kokeilevat ja arvioivat palveluja yhdessä kunnan ja maakunnan kanssa. Vuorovaikutus on suunnitelmallista. Monipalvelupisteet ja aluekeskukset toimivat yhteistoiminnan keskuksina. Niissä järjestetään muun muassa asukkaiden vetämiä taitokursseja sekä lasten iltapäivätoimintaa. Koulujen liikuntasalit ja luokkahuoneet ovat koulutyön ulkopuolella yleisen harrastustoiminnan käytössä.Kerro kommenttisi ihmisestä ja yhteiskunnasta Kouvolassa vuonna 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme