+
-+ Tulosta

Kouvola on kiinteä osa Kymenlaaksoa ja lähellä pääkaupunkiseutua. Hyvien liikenneyhteyksien tuomat mahdollisuudet asuntorakentamisen lisäämisessä on hyödynnetty. Keskustan kaupunkimaista asumista täydentävät aluekeskukset palveluineen ja joukkoliikenneyhteyksineen. Aluekeskusten elinvoimaisuus on kasvanut matkailun, lähiruuan, biotalouden ja pienimuotoisen yritystoiminnan myötä. Pikkukylissä asutaan omakotitaloissa luonnonläheisesti.

Moderni keskus

Laajentunut ja kehittynyt logistiikka-alue on tuonut Kouvolaan uusia yritysmahdollisuuksia ja asukkaiksi myös ihmisiä, joille tärkeää ovat kansainväliset yhteydet maailmalle. Logistiikka-alueen läheisyyteen kaupungin keskustaan on noussut uusien työpaikkojen ja asukkaiden moderni keskus.

Asuntoja asukkaiden mukaan

Uudet ja uudistuneet asuinalueet ovat monipuolistaneet asuntokantaa vastaamaan asukkaiden tarpeisiin. Asuntorakentamisessa on huomioitu energiatehokkuus ja uudet talotyypit. Kouvolaan on rakennettu kaupunkivilloja, kerros- ja pientalojen yhdistelmiä, pientalomaisia kerrostaloja, puutaloja ja kaupunkirivitaloja. Taloja rakennetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja käytössä on esimerkiksi ryhmärakentaminen. Asuntokohtaiset parkkipaikat ovat vähentyneet autojen yhteiskäyttöisyyden myötä. Yksinäisyyttä on vähennetty rakentamalla kimppa-asuntoja palveluineen. Uudet asuinrakennukset ovat muunneltavia ja niissä on yhteisiä tiloja, vierashuoneita ja viljelmiä. Kouvolassa on hyödynnetty valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä asuinympäristöinä.

Elävä ja rikas lähiökulttuuri

Elävä ja rikas lähiökulttuuri luovat viihtyisiä asuinalueita. Erityisesti lapsiperheet arvostavat turvallista Kouvolaa asuinpaikkaa valitessaan. Kouvolaan on paluumuuttanut varttunutta aikuisväestöä sekä etätyöntekijöitä. Palveluita tuodaan ja tilataan yhä enemmän suoraan kotiin sekä tehdään töitä kotona. Päivittäinen liikkuminen on painottunut vapaa-ajan liikkumisen suuntaan.

Kerro kommenttisi asumisesta Kouvolassa vuonna 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme