+
-+ Tulosta

Tulevaisuuden Kouvola 2030 -kyselyyn vastasi 408

Kuntalaiset vastasivat Kouvolan tulevaisuutta koskevaan kyselyyn. Vastauksia saatiin 408. Kyselyn mukaan Kouvolassa arvostetaan eniten luonnon ja palveluiden läheisyyttä sekä asumiskustannusten edullisuutta

Kouvolan tulevaisuuskyselyssä 2030 kysyttiin ihmisten näkemyksiä sekä heidän omista tulevaisuusvalinnoistaan, että kaupungin tulevaisuudesta ja muutostrendeistä. Tuloksia käytetään kaupunkistrategian valmisteluun. Kyselyyn sai vastata 11.4.- 5.5.2017 välisellä ajalla. Kyselystä tiedotettiin paikallislehdissä ja kaupungin viestintäkanavissa. Lisäksi kysely lähetettiin yhdistyksille.

Kouvolassa toivotaan kuntalaisten osallistumismahdollisuuksien lisäämistä, kaupungin ja kuntalaisten voimavarojen hyödyntämistä uusilla ja rohkeilla tavoilla sekä eri alueiden tasapuolisuutta. Toimiva joukkoliikenne, asumisen vapaus ja eri ikäryhmien tarpeiden huomioon ottaminen koetaan tärkeäksi.

Arvonnan voittajat

Kyselyyn yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin 10 kpl Tykkimäki-rannekkeita. Arvonnassa rannekkeen voittivat seuraavat henkilöt: Maritta Palokangas, Vuokko Pappila, Kai Laihinen, Virve Rämä, Jarmo Saarinen, Raija Löfgren, Oiva Tammi, Tommi Lehtinen, Leena Haukkavuori, Mika Villikka. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Onnea voittajille ja kiitokset kaikille vastaajille!

Tulevaisuuden Kouvola

Alla on yhdeksän (9) kuvausta tulevaisuuden Kouvolasta. Tulevaisuuskuvien maalaamisessa on hyödynnetty useita lähteitä, mm. valtiovarainministeriön, Sitran ja kuntaliiton julkaisuja. Lisäväriä on otettu tulevaisuustutkijoiden ja muiden asiantuntijoiden artikkeleista sekä paikallisista seminaarituotoksista.

Oletko alla olevien tulevaisuuskuvausten kanssa samaa mieltä? Millaisena sinä haluaisit nähdä Kouvolan vuonna 2030? Voit kirjoittaa jokaisen kuvaussivun alalaidan kirjoituslaatikkoon oman näkemyksesi Kouvolasta vuonna 2030.

Tulevaisuuskuvauksia Kouvola 2030 (9):
1.Asuminen
2.Ihminen ja yhteiskunta
3.Liikenne ja liikkuminen
4.Luonto ja ympäristö
5.Mielikuva
6.Opiskelu
7.Palvelut
8.Työ
9.Vapaa-aika

Kaupunkistrategian uudistaminen

Kouvola on hyvä paikka asua. Näin kertovat 100 eri-ikäistä alle 29-vuotiasta kouvolalaista nuorta Kouvolan nuorisopalveluiden toteuttamassa haastattelussa. Mutta miten se pysyy sellaisena ja kehittyy myös tulevaisuudessa?

Nuorten mielestä Kouvola on hyvä paikka asua – "On kavereita eikä tule tylsää"

Vastataksemme tulevaisuuden haasteisiin, uudistamme Kouvolan kaupunkistrategiaa. Strategiaprosessin eri työvaiheiden aikana kerätään laajalla kyselyllä sidosryhmien ajatuksia tulevasta, osallistetaan henkilöstöä ja luottamushenkilöitä kaupunkiorganisaatiossa sekä järjestetään strategiatilaisuuksia eri sidosryhmille. Tavoitteellinen kaupunkistrategian valmistumisaika on tammikuu 2018.

Lisätietoa kaupunkistrategiasta ja kyselystä:
Kouvolan kaupunki, Strategia ja kehittäminen
jyrki.harjula(a)kouvola.fi
heli.veripaa(a)kouvola.fi

Yhteystiedot:

Strategia ja kehittäminen
jyrki.harjula(a)kouvola.fi
heli.veripaa(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme