+
-+ Tulosta

Tavoitteet ja jalkautus

Kaupunkistrategian tavoitteet

Kouvolan tulevaisuudenkuva vuodelle 2030 on kasvualusta – mahdollisuus uusille avauksille ja uudelle kasvulle.

Strategiakehys

Uusi kaupunkistrategia on kärkitrategia

Strategian valmistelun aikana kasvukärjiksi on valittu lasten, nuorten ja yritysten kasvu. Uuden strategian mukaan kaikista pidetään huolta, mutta kasvulla on oltava kärjet. Kasvukärjille on valittu fokukset, joihin erityisesti panostetaan. Näihin panostamisen myönteiset kasvuvaikutukset heijastuvat koko yhteisöön.

  • Lasten kasvu: fokuksena perhearki
  • Nuorten kasvu: fokuksena koulutus
  • Yritysten kasvu: fokuksena logistiikka

Lasten kasvussa fokuksena on perhearki. Perhearki on saatava toimi- maan sujuvasti ja helposti lasten kasvun tukena. Perhearkea helpottavat ratkaisut toimivat sovellettuna kaikille. Päämääränä on paras aktiivinen arki.

Nuorten kasvussa fokuksena on koulutus. Yliopisto synnyttää verkostojen kautta ympärilleen monenlaista toimintaa, sekä kehittämis- ja tutkimustyötä. Monitasoista ja yhteistyöhön perustuvaa yliopistotasolle asti yltävää koulutusta kehittämällä syntyy innovatiivinen ja uutta luova kaupunki.

Yritysten kasvussa fokus on logistiikassa. Kyse on älykkäästä henkilöliikenteestä, tavaraliikenteestä, yhteyksistä ja verkostoista, niiden toimivuudesta ja uudenlaisten liiketoimintakonseptien löytymisestä. Kouvola toimii palvelualustana älykaupungin kehittämiselle ja päämääränä on liikuttamisessa paras.

Uusi strategia on yhteisöstrategia

Kaupunkistrategia on yhteisöstrategia. Se vaikuttaa kaikkiin kaupungin toimijoihin. Yhteisöt ja asukkaat ovat kaupungin tärkein resurssi.

Strategia ohjaa myös konsernia
Strategia ohjaa myös koko kaupunkikonsernia. Strategia jalkautuu sisäisten palvelujen tavoitteiden osalta henkilöstölle toteutettavaksi. Henkilöstö onkin strategian mukaan kaupunkiorganisaation tärkein sisäinen resurssi. Kaupunki ei kuitenkaan voi toteuttaa mitään strategian tavoitteista ilman asukkaita, yrityksiä ja yhteisöjä.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme