+
-+ Tulosta

Kaupunkistrategia

Kaupunkistrategia on päivitetty ja hyväksytty kaupunginvaltuustossa 29.1.2018. Kouvola on vuonna 2030 uskaltava, rohkea ja innostava kasvualusta kehittyä ja kasvaa.

Kaupunkistrategia 2019–2030

Uuden kaupunkistrategian 2019–2030 [pdf, 11 MB] mukaan Kouvola on kasvualusta – mahdollisuus uusille avauksille ja uudelle kasvulle.

Kaupunkistrategia tähtää laaja-alaisella kehittämisellä kasvattamaan elinvoimaa, kaupunkilaisten hyvinvointia ja kaupungin statusta. Keskeisenä tavoitteena on saada Kouvolan asukasmäärä nousuun.

Yhteiset panostukset kohdistetaan erityisesti kasvukärkiin, joiksi on valittu lasten, nuorten ja yritysten kasvu. Kärkien fokuksina ovat perhearki, koulutus ja logistiikka. Valittuihin kärkiin panostamalla myönteiset kasvuvaikutukset heijastuvat koko kaupunkiin.

Kouvola kasvuun – mutta miten?
Nyt sinulla on mahdollisuus ideoida, miten onnistumme yhdessä saamaan Kouvolan kasvuun. Vastaa kyselyyn ja ole mukana rakentamassa tulevaisuuden Kouvolaa!

Kaupunkistrategian uudistaminen käynnistettiin vuosi sitten. Uutta strategiaa on työstetty ja rakennettu yhdessä työpajoissa, seminaareissa ja kyselyin. Laadinnan tueksi on tarkasteltu Kouvolan viime vuosien kehitystä ja nykyisen strategian onnistumista. Tulevaisuuden muutostekijöitä ja Kouvolan vahvuuksia, mahdollisuuksia ja haasteita on arvioitu. Laadintaan ovat osallistuneet kaupunginhallitus, valtuusto, viranhaltijajohto, nuorisovaltuusto, asiantuntijat, tytäryhtiöt, erilaiset sidosryhmät ja kuntalaiset.

Kouvolan kaupunkistrategiassa on asetettu määrällisiä tavoitearvoja vuosille 2023 ja 2030 hyvinvointiin, elinvoimaan ja kaupungin statukseen liittyen. Kaupunki tavoittelee mm. väestön ja elinvoiman kasvua. Voit seurata tavoitteiden toteutumista kaupungin infograafista [pdf, 3 MB].

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme