+
-+ Tulosta

Kuinka minusta tuli poliitikko + paljastus

Tervetuloa seuraamaan arkeani valtuuston varapuheenjohtajana, sekä muissa luottamustehtävissä.

Olen 37- vuotias syntyperäinen kouvolalainen. Opiskelu aikaani lukuun ottamatta olen viettänyt vuoteni Kouvolassa. Olen asunut Valkealan- ja Elimäen kirkonkylillä, Mielakassa, Vatajanpuistossa, Kellomäessä ja nykyisin Kuusankoskella. Kaikki paikat ovat olleet todella hyviä asua. Ehkä juuri tästä syystä, että kotikaupunkini ”nurkat” ovat itselleni tutut, on minun ollut helppo ajatella asioista kuntaliitosta muistelematta.

Olen politiikassa tuore kasvo. Aktivoiduin liittymällä Vihreisiin vasta edellisten eduskuntavaalien alla. Tässä kohtaa tulee paljastus, jonka tietää vain muutama ihminen. Olin ennen Vihreisiin liittymistä ollut hetken aikaa Kokoomuksen jäsenenä. Tämä sivujuonne oli tulkintani mukaan seurausta taustoistani.

Entisenä ammattisotilaana olin ehtinyt pohtia, että mihin Puolueeseen minun tulisi liittyä - olihan kuntavaalit tavoitteenani. Mitä enemmän pääsin aiheisiin sisälle, sitä vaikeammaksi oloni osana puoluepolitiikkaa, ja erityisesti roolini kokoomuslaisena oli käymässä. Olin jo sitä mieltä, ettei mikään puolue ole minulle oikea, ja suunnittelin ehdolle lähtemistä sitoutumattomana. Käydessäni kamppailua itseni kanssa olivat eduskuntavaalikampanjat starttaamassa. Sitten tapahtui jotain, joka yllätti itsenikin, lähipiiristä puhumattakaan. Aloin luisua kohti Vihreään liittoa.

Kouvolasta Vihreiden listalta vaaleissa ehdolla oli Kaisa Spies. Tutustuin Kaisan vaaliteemoihin ja nopeasti havaitsin, että tässä on kyseessä poikkeuksellisen fiksu ja empaattinen henkilö. Innostuin Kaisan kampanjasta siinä määrin, että pian huomasin jakavani vaaliesitteitä postilaatikoihin kävellessäni koiran kanssa lenkillä. Samalla tutustuin Vihreisiin teemoihin tarkemmin ensimmäistä kertaa elämässäni. Mielessäni vilisi kettutytöt, metsäkoneisiin kahliutujat, Pekka Haaviston viisaat sanat, ilmastonmuutos, ja ihmisoikeudet. Melkein säikähdin omaa reaktiotani siitä, että miten syvästi vihreät teemat ja -arvot minua puhuttelivat.

Mieleeni välähti muutamia vuosia aikaisemmin katsomani, ja minut suuresti havahduttanut dokumenttielokuva Epäilyttävä totuus, jossa Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore esittää tietoja ilmastonmuutoksesta. Ajattelin, että jos tämä maapallo tarvitsee yhden poliittisen teeman, niin se on ilmastonmuutoksen torjuminen. Jos siinä ei onnistuta, ei muillakaan teemoilla ole juuri väliä.

Lähdin politiikkaan kuitenkin juuri siksi, että mitään ei ole vielä menetetty ja kaikki on vielä omissa käsissämme. Tämä kaupunki, tämä maa, tämä planeetta, kaikki täällä asuvat eläimet ja ihmiset ovat minulle niin rakkaita, että jaksan tehdä tätä työtä luottamushenkilönä nyt ja tulevaisuudessa.

Pysykää mukana tällä matkalla ja antakaa myös palautetta. Toivon myös vinkkejä aiheista, joita haluatte minun käsittelevän.

34

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti:
 

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme