+
-+ Tulosta

Lastenmusiikin festivaali Kouvolaan

Toistakymmentä vuotta sitten pohdiskelin itsekseni maamme musiikkifestivaalien tilannetta ja mieleeni tuli eräs idea.

Mietin, että meillä Suomessa on näitä isoja festareita joka lähtöön. Oopperaa, rockia, jazzia, kamarimusiikkia, kansanmusiikkia, modernia musiikkia jne löytyy, ja jokaista vielä useammankin monipäiväisen kesätapahtuman muodossa.

Onko mitään musiikin lajia, jolle maassamme ei vielä ole isompaa festivaalia, ja jos on näin, voidaanko sen festivaali toteuttaa Kouvolassa?

Tajusin, että ainakin yksi sellainen musiikin laji on: lastenmusiikki. Kyselin asiaa Suomen musiikin eturivin asiantuntijoilta ja he vahvistivat, että Suomessa ei ole isoa lastenmusiikkifestivaalia.

Niinpä kutsuin pikaisesti koolle kokouksen, jossa olivat paikalla silloinen kaupunginjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, muita kaupungin johtohenkilöitä, mahdollisia rahoittajia, matkailun edustaja jne. Asia poiki useita jatkokokouksia, jossa asiaa kaavoitettiin jo aika pitkällekin mm budjettia ja ajankohtaa myöten. Asiantuntijoina konsultoitiin useita ammattilaisia, esim. Seppo Hovia.

Ajatukseni oli, että ensi alkuun festivaali pidettäisiin viikonlopun mittaisena. Siinä olisi lastenmusiikkia laajalti, perinteistä lastenlaulua, lastenrockia, lastenoopperaa, hengellistä lastenmusiikkia, kilpailuja laulussa, soitossa, lastenmusiikin sävellyksessä, ja kaikkea muuta lastenmusiikkiin sisältyvää laajalla kirjolla. Kaupunkimme tarjoaisi myös laajat oheistapahtumamahdollisuudet Tykkimäkineen, Repovesineen jne. Festivaali olisi kesällä, jolloin majoitus voisi tapahtua paljolti camping-tyyppisesti, eikä hotellikapasiteetin rajoittuneisuus aiheuttaisi ehkä ongelmia. Perhetapahtuma toisi paikalle paljon ihmisiä, mikä olisi mukava asia kaupungin matkailutuloille. Myöhemmin juhlien kestoa voitaisiin pidentää esim. viikon tai kahden mittaiseksi.

Asian kehittely ja jatkokokousten sopiminen taisivat harmittavasti minun osaltani lopahtaa KOOKOO:n pelastusoperaation vuoksi. Projekti jäi nukkumaan Prinsessa Ruususen unta, kunnes se tuli mieleeni taas muutama viikko sitten eräässä valtuuston seminaarissa.

Esitin paikalla olleille valtuutetuille ja virkamiehille, että käynnistäisimme uudelleen tämän lastenmusiikkifestivaalin luomisen Kouvolaan. Ajatus sai hyvän kannatuksen, ja se on lähtenyt virkamiesten tutkittavaksi.

Jos tämä idea lähtee jatkossa toteutumaan, haastaisin kaikki kouvolalaiset tavalla tai toisella mukaan. Tällaisessa projektissa tarvitaan runsaasti talkoohenkeä ja kansalaisosallistumista. Tällainen festivaali jokavuotisena perinteenä saattaisi olla iso asia kaupungillemme.

Jouko Leppänen
Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

28

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti:
 

Kommentit

09.01.2018 10:54
Sympaattinen idea! Hyvää jatkoa Kuulas-festareille.
Tätikkä

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme