+
-+ Tulosta

Kouvolaan muuttaa vuosittain noin 1800 taloutta. Jotkut muuttavat opiskelun tai työn perässä ilman aiempia siteitä Kouvolaan, osa on juuriaan kaipaavia paluumuuttajia. Joillekin muutto on vain välietappi elämässä, mutta paljon on myös niitä, jotka löytävät Kouvolasta kodin ja jäävät tänne.

Täältä voit lukea muuttajien tarinoita viime vuosilta.

Työ toi Miettisen perheen Kouvolaan 2015

Anni Miettinen lasten Urhon ja Hertan kanssa. Isä Topi oli kuvanottohetkellä töissä.

Topi ja Anni Miettinen asuvat Valkealassa kahden lapsensa kanssa. He aloittivat kesäkuussa työt K-kauppiaina Myllykoskella. "Uusi koti löytyi onneksi helposti nopeasta muuttoaikataulusta huolimatta ja parinkymmenen minuutin työmatkakin sujuu jouhevasti", kertoo Anni. Urho ja Hertta saivat pian hyvän perhepäivähoitopaikan läheltä vanhempien työpaikkaa.

Miettiset ovat tyytyväisiä työhönsä, asumiseensa ja lasten hoitojärjestelyihin. Anni tekee tällä hetkellä neljäpäiväistä työviikkoa, joten ihan joka aamu ei tarvitse lähteä.
Topi on kotoisin Kuopiosta ja Anni Oulusta. He tapasivat Vaasassa ja päätyivät Kouvolaan mm. Helsingin ja Hämeenlinnan kautta. Kouvolan seutu ei ole heille ennestään tuttu. Kouvolalaisia he pitävät i iloisina ja avoimina.

Kauppiaan työ on intensiivistä ja kaksi pientä lasta pitävät huolen, ettei työn ulkopuolellakaan tule vapaa-ajan ongelmia. Miettiset pitävät liikunnasta luonnossa ja Valkealassa on hienot mahdollisuudet siihen. Perhe käyttää ahkerasti myös Valkeala-talon uimahallin palveluja. Kulttuuririennot ovat lasten myötä jääneet vähemmälle, mutta niiden aika tulee taas, kun lapset hieman kasvavat. Miettiset ovat kyllä hyvin tietoisia Kouvolan kulttuuripalveluista ja sen lukuisista mahdollisuuksista.
Terveyspalvelujen osalta Anni ja Topi ovat kaivanneet Kouvolassa yksityistä lastenlääkäriä, jota täältä ei ole löytynyt. Julkisen puolen terveyspalvelut tuntuvat hoituvan suhteellisen hyvin.

"Viihdymme Kouvolassa hyvin. Tulevaisuudesta ei voi tietää, mutta elämää pitääkin elää tässä hetkessä", summaa Anni Miettisen perheen elämäntilanteen. Etäisyydetkin Kouvolasta ovat kohdillaan; Kuopioon mummolaan on täältä lyhyempi matka kuin edellisestä asuinpaikasta.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme