+
-+ Tulosta

Muuttajien tarinat

Kouvolaan muuttaa vuosittain noin 1800 taloutta. Jotkut muuttavat opiskelun tai työn perässä ilman aiempia siteitä Kouvolaan, osa on juuriaan kaipaavia paluumuuttajia. Joillekin muutto on vain välietappi elämässä, mutta paljon on myös niitä, jotka löytävät Kouvolasta kodin ja jäävät tänne.

Täältä voit lukea muuttajien tarinoita viime vuosilta.

Kähköset kotiutuivat Korialle 2016

Mika, Linda ja Elise Kähkönen

Myllykoskella kasvanut Linda Kähkönen ehti opiskelureissullaan Joensuuhun, Lappiin ja Afrikkaan. Valmis äidinkielen opettaja löysi töitä maahanmuuttajien suomen kielen opiskelun parista Kotkasta ja koti oli jonkin aikaa Karhulassa. Matematiikkaa, fysiikkaa ja tietotekniikkaa opettava Mika Kähkönen on varttunut Tampereen kupeessa Pirkkalassa. Hänen työmaansa löytyi puolestaan Kuusankosken lukiosta. Eikä mennyt aikaakaan, kun Linda ja Mika löysivät toisensa sosiaalisen median tuella.

Yhteinen koti oli jonkin aikaa Karhulassa, sitten hetken Kuusankoskella ja nyt Korialla. Lokakuun alussa 2016 nyt yksivuotiaalla Elisellä vahvistunut perhe muutti 2011 rakennettuun omakotitaloon Karisuolle. Linda myöntää hieman yllättyneensä ratkaisusta.

- Minun ei ollut tarkoitus palata synnyinseudulleni, tunsin nuoruuden perintönä jonkinasteisia ennakkoluuloja Kymenlaaksoa kohtaan. Paluumuuttajana katselen seutua nyt uusin silmin.

Aitoa kotiseuturakkautta

Maaseutumaisema ja lähellä olevat lapsiperheen palvelut olivat Kähkösen perheen ykköskriteerit uuden kodin etsinnässä. Katseet oli ensisijaisesti suunnattu Valkealaan päin, mutta koti löytyikin Korialta. Ja kotiutuminen on sujunut vallan mainiosti.

Mika kertoo olleensa ylpeä pirkkalalainen, nyt hän on yhtä ylpeä kouvolalainen.

- Tunnen aitoa kotiseuturakkautta ja -ylpeyttä. Luonto on täällä parasta ja Kouvolan seudulla on paljon upeita paikkoja retkeillä ja viettää aikaa.

Kähkösten perhe kasvaa keväällä uudella jäsenellä ja tilavaan kotiin tulee lisää vilkkautta ja elämää. Linda on päättänyt etsiä opettajan työtä Kouvolan seudulta, kun työhön paluun aika koittaa. Mikan työmatka on nyt sopivan lyhyt ja Korian taajaman palvelut ovat parin kilometrin päässä.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme