+
-+ Tulosta
puutarha

Muuttajan palvelut

Kouvola on asukkaitaan palveleva aktiivinen luonto- ja urheilukaupunki. Arki sujuu n. 85.000 asukkaan kaupungissa. Elämä on laadukasta monipuolisten palvelujen, harrastusmahdollisuuksien ja moni-ilmeisen luonnon keskellä. Liikkuminen on helppoa ja liikenneyhteydet muualle Suomeen hyvät.

Asuminen

Kouvola tarjoaa asumisen kodikkuutta keskustojen ja maaseudun tiiviissä vuorovaikutuksessa. Kaupunginosat ja asuinalueet ovat moni-ilmeisiä ja yksilöllisiä. Kouvolassa asuminen on tutkitusti edullista. Luonto on eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja. Kaupungin läpi mutkitteleva Kymijoki ja 450 järven vesistö elävöittävät maisemaa ja tarjoavat paljon mahdollisuuksia myös vapaa-ajan viettoon.
Tutustu Kouvolan lukuisiin asuinalueisiin Oma Koti Kouvola –esitteen sivuilla 12-15. linkki esitteeseen

Päivähoito ja varhaiskasvatus

Kouvolassa varhaiskasvatuspalveluja tarjotaan päiväkodeissa, ryhmäperhepäiväkodeissa, perhepäivähoitajien kotona ja perhepuistoissa. Vuoropäiväkodeissa on mahdollisuus hoitoon iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Esiopetusta annetaan päiväkotien ja peruskoulujen esiopetusryhmissä.
www.kouvola.fi/varhaiskasvatus

Terveyspalvelut

Kouvolassa on tällä hetkellä 7 terveysasemaa. Terveysasemat ovat pääsääntöisesti avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-15. Ajanvaraus lääkärin ja hoitajan vastaanotoille arkisin klo 8-12. Vakavissa, äkillisissä sairauskohtauksissa välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitseville palvelua ympäri vuorokauden Pohjois-Kymen sairaalassa, puh. 020 615 1601, os. Sairaalankuja 3 C, 46750 Sairaalamäki.

Äitiys- ja lastenneuvolat ovat lähipalveluina eri puolilla kaupunkia.
Muuttaja voi ensimmäisellä käynnillään terveyspalveluissa pyytää tilaamaan asiakirjansa entisen asuinpaikkansa terveysasemalta.
www.kouvola.fi/terveyspalvelut

Koulutus

Opiskeluun on monia vaihtoehtoja Kouvolassa. Peruskouluissa ja lukioissa tarjotaan painotuksia mm. musiikissa, luonnontieteissä, liikunnassa ja ilmaisutaidossa. Tarjontaa täydentää iltalukio.

Kouvolan seudun ammattiopistossa (KSAO) voi opiskella lähes 40 eri ammatillista perustutkintoa seitsemältä eri koulutusalalta. KSAO:ssa voi mm. ainoana Suomessa opiskella helikopteriasentajaksi.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) tarjoaa Kouvolassa koulutusta kansainvälisen liiketoiminnan ja kulttuurin aloilla sekä sosiaali- ja terveysalalla. Kansainvälinen toiminta on integroitu tiiviiksi osaksi opiskelua. Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun ulkomaille lähtee opintojensa aikana noin 15 % opiskelijoista.

Kymenlaakson Kesäyliopistolla on pitkäaikainen kokemus avoimen yliopisto-opetuksen, monipuolisen ammatillisen jatko- ja täydennyskoulutuksen, alue- ja kulttuuripoliittisten seminaarien sekä valmentavan opetuksen ja kielikurssien järjestämisessä. Koulutustoiminta on ympärivuotista.

Kymenlaakson Opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, joka antaa valmiuksia, tietoja ja taitoja jatko-opintoihin ja työelämään. Vuosittain useampi eri linjoilla opiskellut jatkaa opiskeluaan Suomen arvostetuimmissa oppilaitoksissa.

Kouvolan kansalaisopisto järjestää yleissivistävää ja harrastuksia tukevaa koulutusta sekä taiteen perusopetusta kaikille ikäryhmille.

KRAO - Kouvolan Rautatie ja Aikuiskoulutus Oy - on rautatiealan koulutusta ja työvoimakoulutusta järjestävä koulutuslaitos keskeisessä logistiikan solmukohdassa Kouvolassa.

Lisää tietoja koulutuksesta www.kouvola.fi/ Koulut ja opiskelu

Liikenneyhteydet

Joukkoliikenne on Kouvolassa hyvin järjestetty. Bussilla matkustaminen on edullista, ympäristöystävällistä ja helppoa. Käytössä oleva matkakortti Waltti on nyt mahdollista ladata kätevästi netissä. www.kouvolanbussit.fi

Junia lähtee Kouvolasta neljään ilmansuuntaan. Pääkaupunkiseudulle pääsee useita kertoja päivässä reilussa tunnissa ja nyt myös yhdellä lipulla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Pietariin kuljettaa Allegro-juna useita kertoja päivässä kahdessa ja puolessa tunnissa.
www.vr.fi

Kulttuuripalvelut

Taikapäivät, Taiteiden Yö, Pioneerifestivaali, Kuulas - Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma, Meidän maaseutu -festivaali ja Lähiruokamessut ovat oivia esimerkkejä kaupungin toistuvista tapahtumista.
www.kouvola.fi/kulttuuritapahtumat

Kouvolan kokous- ja kulttuuritalot tarjoavat monipuoliset tilat kokouksille, seminaareille, konserteille, teatteriesityksille, näyttelyille ja monille muille tapahtumille. Kouvola-talo sijaitsee kaupungin ydinkeskustan tuntumassa ja Kuusankoskitalo Kymijoen rannalla Kuusankoskella.. Molemmat talot ovat monien mahdollisuuksien kokoontumispaikkoja ja erinomaisia estradeja elämyksille.

Poikilo-museot - Kouvolan taidemuseo Poikilo ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo - ovat saman katon alla, Varuskuntakatu 11, Kouvola-talo. Museoissa on vaihtuvia taidenäyttelyjä sekä n. 2400 teoksen taidekokoelma.
www.kouvola.fi/museot

Kouvolan Teatteri on keskisuuri ammattiteatteri, joka tarjoaa elämyksiä, energiaa, irtiottoa arjesta, ajankohtaisia näkökulmia, ajattelunaiheita sekä taiteellista osaamista. Kouvolan Teatteri on yleisömäärältään Kaakkois-Suomen johtava ammattiteatteri ja se ihastuttaa lämpimällä tunnelmalla sekä korkeatasoisuudellaan.
www.kouvolanteatteri.fi

Taikapäivät, Taiteiden Yö, Pioneerifestivaali, Kuulas - Kansainvälinen Lasten Teatteritapahtuma, Meidän maaseutu -festivaali ja Lähiruokamessut ovat oivia esimerkkejä kaupungin toistuvista tapahtumista.

Kirjastopalvelut

Kouvolassa on yhdeksän kirjastoa ja kaikissa niissä on asiakaspäätteitä ja langaton verkko ajankohtaisten asioiden seuraamista ja sähköistä asiointia varten. Kyyti.fi-sivustossa kirjaston saa sinne, missä itsekin olet. Sivuilla voit katsella omia tietojasi sekä uusia ja varata lainoja. Maksuton Kyyti-kirjastokortti on käytössä koko Kymenlaakson alueella. Lisäksi kirjastoautot tuovat aineiston lähelle koteja ja kouluja.
www.kouvola.fi/kirjasto
kyyti.fi

Liikunta

Kouvolassa on yli 200 ilmaista liikuntapaikkaa. Luonnossa voi kesäisin harrastaa mm. retki- ja maastopyöräilyä, golfia, melontaa ja virkistyskalastusta ja talvella hiihtoa, laskettelua sekä retkiluistelua. Latukartta on myynnissä 3 euron hintaan hiihtomajoilla, uimahalleissa, kaupungin yhteispalvelupisteessä ja Kouvola-talon museokauppa Poikilossa. Latujen viimeisen kunnostusajankohdan voit tarkastaa Latujen hoidon seuranta -palvelusta. Kouvolan alueella sijaitsee kaksi tykkilumilatua; Valkealassa ja Anjalassa.
kouvola.fi/liikunta

Kouvolan alueella on loistavat mahdollisuudet sekä hyöty- että harrastepyöräilyyn. Pyöräilyreittikarttoja saa kirjastoista, kaupungintalon yhteispalvelupisteestä sekä matkailu- ja liikuntatoimistosta.
www.kouvola.fi/pyoraily

Kouvolan jäähalli on yksi Suomen suurimmista. Se sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja on avoinna myös ilmaisille yleisöluisteluille. Kouvolan keskusurheilukenttä toimii näyttämönä suurillekin yleisurheilukilpailuille. Keskustan läheisyydessä sijaitsevat Kouvolan ravirata ja Tykkimäessä moottorirata.

Alueiden kärkiseuroilla - KooKoo jääkiekossa, KPL pesäpallossa, Kouvot koripallossa, Sudet jalkapallossa ja salibandyssa - on aktiivista harrastustoimintaa, johon pääsee mukaan iästä ja tasosta riippumatta.
www.kouvola.fi/liikunta

Vapaa-aika

Tykkimäen huvipuisto
Repoveden kansallispuisto
Verlan tehdasmuseo
Arboretum Mustila

Yrittäjäksi

Kinno
Kymen Yrittäjät

Jätehuolto

Kymenlaakson Jäte hoitaa Kouvolan alueen jätehuoltoa. Jäteasemia on Kouvolassa, Korialla, Keltakankaalla, Elimäellä, Kausalassa ja Jaalassa.
www.kymenlaaksonjate.

Yhteystiedot

Torikatu 10
45100 Kouvola
puh. 020 61 511 (vaihde)
faksi 020 615 3054

Postiosoite:
Kouvolan kaupunki
Viestintä
PL 85
45101 Kouvola

Sähköposti
viestinta(at)kouvola.fi
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme