+
-+ Tulosta

Yksityistiejaosto

Yksityistielaissa (§ 52 tielautakunnan tehtävät) toimituksen alaisiksi määrätyt asiat käsittelee maaseutulautakunnan alainen yksityistiejaosto. Yksityistiejaosto on toimivaltainen vain, jos on kysymys ns. ennestään olevasta tiestä. Tielautakunnalle kuuluvat asiat käsittelee sen kunnan tielautakunta, jossa tie tai tai suurin osa siitä on.

Yksityistiejaosto v. 2017 - 2021

Yksityistiejaosto

Jäsenet
Henk.koht. varajäsenet

Porkka Sami pj Töttö Marko
Hietanen Seija
varapj Honkimaa Joonas
Pyötsiä Johanna
jäsen Luukko Emma
Markku Talvisto valmistelija/pöytäkirjanpitäjä
Toimituksen vireillepano
- hakemus (esim. tiekunnan perustaminen)
- valitus (valitus tiekunnan kokouksen päätöksestä)
- oma aloite (tielautakunta järjestää toimituksen omasta aloitteestaan, harvoin käytössä)
- perustevalitus (valitus laittomasta laskutuksesta)
Toimituskustannukset
-
yksityistiejaoston toimitus on maksullinen
- toimituskustannukset maksaa pääsääntöisesti hakija
- yksityistiejaoston toimituskustannukset koostuvat luottamushenkilöiden kokous- ja matkakorvauksista sekä kopio- ja postituskuluista.
Muutoksenhaku
Yksityistiejaoston toimituksesta voi valittaa Etelä-Savon käräjäoikeuteen, joka toimii alueen maaoikeutena, 30 pv:n kuluessa toimituksesta. Valitusasian käsittelystä maaoikeudessa peritään oikeudenkäyntimaksu, joka on 500 euroa (uusi tuomioistuinmaksulaki 15.12.2015/1455, § 2). Maksun suuruus ei riipu siitä, missä vaiheessa asia ratkaistaan. Myöskin valituksista, jotka perutaan, tullaan pääsääntöisesti perimään tämän suuruinen oikeudenkäyntimaksu.

Yksityistietoimitushakemuksella voitte tehdä mm. tietoimitushakemuksen tai valittaa tiekunnan vuosikokouksen päätöksestä. Hakemuksen liitteeksi tarvittavat liitteet esim. kartta, pöytäkirjajäljennös, yksikköluettelo, osakastiedot, valokuvat tms.
Hakemuksen voitte palauttaa joko sähköpostitse tai postitse osoitteella Kouvolan kaupunki, Yksityistiejaosto, Vartiotie 4, 45100 Kouvola.

Yksityistietoimitushakemus pdf [pdf, 20 KB] Yksityistietoimitushakemus täytettävä pdf [, ] Yksityistietoimitushakemukseen osakasluettelo pdf [pdf, 6 KB] Yksityistietoimitushakemuksen osakasluettelo täytettävä pdf [, ]

Yhteystiedot

Markku Talvisto
Yksityistiekoordinaattori
020 615 8683
markku.talvistokouvola.fi
Ritva Järvinen
Tekninen assistentti
020 615 4521
ritva.jarvinenkouvola.fi
Maaseutupalvelut
maaseutupalvelutkouvola.fi
Vartiotie 4
45100
Kouvola
Aukioloajat: ma–pe 9–15

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme