+
-+ Tulosta

Ajankohtaista tiekunnille

Ajankohtaista tiekunnille

Huomioithan, että yksityistieavustuksen hakulomake on uudistunut yksityistielain mukaiseksi. eKouvolan hakulomaketta ei uudisteta, koska ko. lomakepalvelu on jäämässä kevään 2019 kuluessa pois käytöstä.

Uusi tieyksiköinti julkaisu on ilmestynyt Maanmittauslaitokselta
Yksityistien tieyksiköinti 2019

Uudet laskutusosoitteet 1.1.2019

Tiekuntien ilmoitusvelvollisuus 1.1.2019 alkaen, YksTL 50 §

Tiekuntanne yhteystiedot on oltava ajantasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä
ilmoita tästä linkistä tiedot yksityistiereisteriin
ja muistathan myös ilmoittaa muuttuneet tiedot kaupungin maaseutupalveluille ritva.jarvinen(at)kouvola.fi
Tiekunnan (myös ei järjestyneiden teiden) tulee ensisijaisesti toimittaa seuraavat tiedot Väyläviraston Digiroad-järjestelmään: tiedot painorajoituksista, ajokiellot, liikennemerkkien mahdolliset lisäkilvet sekä kopio kunnan suostumuksesta merkin asettamiseen.
Tästä pääset Digiroadiin.

Uusi yksityistielaki voimaan 1.1.2019

Yksityisiä teitä koskeva laki uudistui vastaamaan kaupungistumisen ja maaseudun ikärakenteen muuttumisen sekä luonnonvaratalouden ja elinkeinoelämän tarpeita.

Uudella yksityistielailla on selkiytetty eri osapuolten vastuita yksityisteiden rakentamisen, ylläpidon ja rahoituksen suhteen. Kuntien tielautakunnat lakkautetaan ja niiden tehtävät siirretään muille viranomaisille.

Lakiuudistuksen tavoitteena on ollut selkeä, joustava ja nykypäivän tarpeisiin vastaava yksityistielaki, joka mahdollistaa uudenlaisen elinkeinotoiminnan varsinkin maaseudulla.

Eduskunta hyväksyi 21.6.2018 yksityistielain (560/2018). Se tulee voimaan 1.1.2019 ja sillä kumotaan vanha laki yksityisistä teistä (358/1962).

Markku Talvisto
Yksityistiekoordinaattori
020 615 8683
markku.talvistokouvola.fi
Ritva Järvinen
Tekninen assistentti
020 615 4521
ritva.jarvinenkouvola.fi
Maaseutupalvelut
maaseutupalvelutkouvola.fi
Vartiotie 4
45100
Kouvola
Aukioloajat: ma–pe 9–15Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme