+
-+ Tulosta

Vahinkojen arviointi ja korvaukset

Hirvi- ja petoeläinvahinkojen korvaushakemukset toimitetaan maaseutuelinkeinoviranomaiselle.

Maataloustoimen tehtäviin kuuluvat hirvieläinten maataloudelle aiheuttamien vahinkojen sekä petoeläinten aiheuttamien vahinkojen arviointi. Vahinkokorvaushakemuslomakkeita saa joko maaseutuelinkeinoviranomaiselta tai Suomi.fi -palvelusta.

Satovahinkojärjestelmä päättyi vuoden 2015 lopussa.

Riista- ja petoeläinvahingot

Riistaeläimen aiheuttamasta viljelysvahingosta korvataan enintään menetetyn sadon arvoa vastaava määrä. Riistaeläimen kotieläimelle ja muulle eläimelle aiheuttamasta vahingosta korvataan enintään tapetun tai vahingon takia lopetetun eläimen käypä arvo.

Petoeläinten aiheuttamia irtaimistovahinkoja ja kotieläinvahinkoja korvataan myös enintään vahingoittuneen irtaimiston tai eläimen käypään arvoon asti. Hirvieläinten aiheuttamia irtaimistovahinkoja ei korvata.

Peto- ja hirvieläinten aiheuttamista vahingoista korvausta on haettava 1 kk kuluessa vahingon arvioinnin valmistumisesta. Hirvieläinten aiheuttamista vahingoista korvausta haetaan lomakkeella 148 ja petoeläinten aiheuttamista vahingoista lomakkeella 131.

Rauhoitettujen lintujen aiheuttamat vahingot

Rauhoitettujen lintujen aiheuttamista vahingoista korvausta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella kyseisen vuoden loppuun mennessä paikallisesta ELY-keskuksesta. Myös näissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä kunnan maaseututoimeen, joka tekee tapauksiin liittyvät arviointikäynnit.

Yhteystiedot

Minna Anttila
Maaseutupalvelujen päällikkö
020 615 7826
minna.anttilakouvola.fi
Henna Pekala
Maaseutuasiamies
020 615 8669
henna.pekalakouvola.fi

Katriina Pirhonen
Maaseutuasiamies
020 615 4506
katriina.pirhonenkouvola.fi
Katja Piirainen
Agrologi
020 615 1372
katja.piirainenkouvola.fi
Anna Suutari
Agrologi
020 615 1388
anna.suutarikouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme