+
-+ Tulosta

Liikuntapaikat ja -alueet, uimahallipalvelut ja uimaopetus

Liikuntapaikkapalvelut hoitaa, kunnossapitää, rakentaa ja kehittää liikuntapaikkoja ja –alueita palvelusopimuksen mukaisesti. Hoidon ja kunnossapidon tavoitteena on kehittää kaupungin liikunta-alueita, pitää niiden kunto hyvänä, turvallisena ja ohjata niiden käyttöä. Liikunta-alueita hoidetaan niin arkiliikunnan, kuin kilpa- ja huippu-urheilunkin tarpeisiin.

Liikuntapaikkapalveluilla on hoidettavana sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja yhteensä n. 280, joista useita eri pääsarjatasojen suorituspaikkoja on esim. jääkiekossa, jalkapallossa, koripallossa ja pesäpallossa. Kouvolan viidessä uimahallissa ja neljässä jäähallissa on liikuntapaikkapalveluiden henkilökuntaa kassanhoitajina, uinninvalvojina, uimaopettajina, laitosmiehinä sekä liikuntapaikkojen hoitajina.

Kuntoreitti- ja latuverkosto on laaja, yhteensä 180 km, joista valaistuja reittejä on 110 km. Latuja hoitaa ammattitaitoinen henkilöstö nykyaikaisella kalustolla, joka takaa hyvät puitteet talvilajien harrastamiselle ja kilpaurheilulle.

Uimarantoja ja uintipaikkoja on 20 kpl ja talviuintipaikkoja 2 kpl. Liikuntapaikkapalvelut huolehtii uimapaikkojen hoidon lisäksi myös rantauintivalvonnasta Käyrälammen uimarannalla.

Kouvolassa toimii yli 160 liikuntajärjestöä, jotka käyttävät päivittäin liikuntapaikkoja. Lisäksi liikuntapaikkoja käyttävät eri yritykset, yhdistykset ja muut kaupunkilaiset. Palveluilla ja liikuntapaikkojen kehittämisellä halutaan huomioida eri ikäryhmät, vammaisjärjestöt ja muut erityisliikkujat sekä eri liikuntalajien tarpeet.

Koulujen uimaopetus hoidetaan palvelusopimuksen mukaisesti. Uimaopetuksen sopimukseen kuuluvat esikouluryhmät, 1-3 luokat sekä 1-6 luokkien erityisopetuksen pienryhmät. Uimakouluja järjestävät kolme uimaopettajaa kaikissa Kouvolan uimahalleissa. Toimintaan on kuulunut lisäksi syys- ja hiihtolomaviikkojen uintikerhojen pitäminen.

Liikunnasta virtaa!

Yhteyshenkilöt:
Liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos
Tekniikka- ja ympäristötalo
Valtakatu 33 45700 Kuusankoski

Uimahallit:
Vastaava uimaopettaja Mari Kiuru
Uimahallintie 8, 45700 Kuusankoski

Liikuntapaikkamestari Harri Tuisku
Valkealatalo, Toikkalantie 5 45370 Valkeala

Alueet:
Liikuntapaikkojen hoito ja kunnossapito
Pohjoinen (Kuusankoski, Valkeala, Jaala)
• Liikuntapaikkamestari Risto Joutjärvi
Keski (Kouvolan keskusta)
• Liikuntapaikkamestari Arto Porkka
Etelä (Anjala, Inkeroinen, Myllykoski, Koria, Elimäki)
• Liikuntapaikkamestari Petri Himanen
Kouvolan jäähalli Topinkuja 1 45100 Kouvola


Yhteystiedot

Kirke Roos
puh. 020 615 8235

Risto Joutjärvi
puh. 020 615 7075

Arto Porkka
puh. 020 615 8230

Petri Himanen
puh. 020 615 7763

Harri Tuisku
puh. 020 615 7422

Mari Kiuru
pu. 020 615 4126

Sähköpostiosoite:
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme