+
-+ Tulosta

TAPE-ohjelma on internetissä toimiva tapaturmien tilastointi- ja seurantaohjelma, jonka avulla Kouvolassa seurataan kuntalaisten tapaturmia. Tietoa käytetään tapaturmien ehkäisyyn.

TAPE-ohjelmaa käytetään laajasti Kouvolassa

Tapaturmia seurataan TAPE-ohjelmalla Kouvolan päiväkodeissa, kouluissa, sairaalan ja terveyskeskuksen osastohoidossa, vanhusten sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujien koti-, avo- ja laitoshoidossa.

TAPE-ohjelmaa on helppo käyttää

Henkilökunta kirjaa asiakkaalle sattuneen tapaturman mahdollisimman pian tapaturman satuttua. Ohjelmaan kertyy tietoa mm. tapaturma-ajasta ja tapaturmiin vaikuttaneista tekijöistä. Tapaturmat kirjataan nimettöminä ja seurannassa noudatetaan henkilötietolakia.

TAPE-tietoa käytetään tapaturmien ehkäisyyn

Ohjelmaan kertyneet tiedot on tarkoitettu kyseessä olevan yksikön käyttöön. Tapaturmatietoa kerätään, jotta riskitilanteet olisi helpompi tunnistaa ja niistä olisi saatavilla luotettavaa ja järjestelmällisesti kerättyä tietoa. Tietoa tarvitaan, jotta tapaturmia voitaisiin ehkäistä tehokkaasti. Tieto käytetään hyödyksi turvallisuusjohtamisen suunnittelussa. Lisäksi esimerkiksi opettajat voivat käyttää tietoa turvallisuusopetuksen apuna.

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

START-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme