+
-+ Tulosta

Kuntalaisten hyvinvoinnin raportointi ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi (IVA)

Kouvolan kaupungin väestön hyvinvoinnista kerätään tietoa, jotta tiedetään, mitkä ovat väestön hyvinvointitarpeet. Tietoa käytetään päätöksenteon tukena.

Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi (IVA) osaksi päätöksentekoa

Terveydenhuoltolaki velvoittaa kuntaa mm. arvioimaan ja ottamaan huomioon ihmisiin kohdistuvat vaikutukset päätöksenteossa ja valmistelussa. START-keskus kouluttaa viranhaltijat ja luottamushenkilöt menettelyn käyttöön.

Tavoitteena yhteisöllinen ja hyvinvoiva Kouvola

Kouvolan kaupungin strateginen tavoite on yhteisöllinen ja hyvinvoiva Kouvola. Tietoa kerätään kuntalaisten hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä, joita ovat väestörakenne, koulutus, toimintakyky, taloudelliset mahdollisuudet, asuminen, liikenne, lähiympäristö ja turvallisuus.

Tiedot sähköiseen hyvinvointikertomukseen

Eri toimialojen edustajat keräävät tietoa hyvinvointikertomukseen. Hyvinvointikertomus on otettu käyttöön 14.3.2011. Nyt sitä ollaan kehittämässä sähköiseen muotoon kuntalaisille avoimeksi asiakirjaksi, josta kaupungin päätöksentekoa on helppo seurata.

Raportointi ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointi on osa START-keskuksen ESTER-hanketyötä.

Materiaalia sähköisen hyvinvointikertomuksen koulutuksesta 10.6.2013

Suvi Helanen 10.6.2013 [pdf, 7 MB]Kunnass on vain yksi strategia -kuntastrategia [pdf, 180 KB]

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

START-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme