+
-+ Tulosta

Lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisy

Lasten ja nuorten tapaturmat ovat Suomessa merkittävä kansanterveysongelma. Tapaturmista tarvitaan järjestelmällisesti kerättyä tietoa, jotta tapaturmia voitaisiin ehkäistä tehokkaasti. Kouvolassa lasten ja nuorten tapaturmista kerätään tietoa päiväkodeissa ja kouluissa. Lisäksi tietoa tapaturmista kerätään esimerkiksi päivystyspoliklinikalta.

Lasten ja nuorten tapaturmia seurataan aktiivisesti

Kouvolassa lasten ja nuorten tapaturmia seurataan säännönmukaisesti varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukioissa ja ammattiopistossa, joissa on käytössä tapaturmien tilastointi- ja seurantaohjelma TAPE.

Lisäksi erikoissairaanhoidossa nuorista tapaturmapotilaista kertyyy tietoa potilastietojärjestelmään. Tietoa käytetään tapaturmien ehkäisyn suunnitteluun.

Tapaturmien seuranta ja ehkäisy osaksi kaupungin toimintaa

START-keskus toteuttaa tällä hetkellä kahta nuorten hyvinvointiin ja tapaturmien ehkäisyyn liittyvää hanketta. Hankkeissa kehitetään toimivia lasten ja nuorten tapaturmien ehkäisykäytäntöjä, jotka vakiinnutetaan osaksi kaupungin toimintaa.

Amis-TAPE on ammattiin opiskelevien tapaturmien ehkäisyhanke, jossa Kouvolan seudun ammattiopisto on motivoitu säännölliseen opiskelijoiden koulutapaturmien tilastointiin ja seurantaan. Hankkeessa tapaturmien jatkuvasta seurannasta on tehty käytäntö ammattiopistossa.

Riskinuoret-hanke edistää itseään vahingoittavien, toistuvasti tapaturmaan joutuneiden ja runsaasti päihteitä käyttävien nuorten hyvinvointia.

Yhteystiedot


Lisää yhteystietoja

Amis-TAPE

Julkaisut

Tapaturmat päivähoidossa Kouvolan seudulla [pdf, 106 KB] Internetpohjaisesta seurannasta tietoa koulutapaturmien ehkäisyyn [pdf, 402 KB]

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

Start-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme