+
-+ Tulosta

Ikäihmisten hyvinvointi ja tapaturmien ehkäisy

Ikäihmisten tapaturmia seurataan Kouvolassa järjestelmällisesti. Tiedon avulla suunnitellaan keinoja ehkäistä tapaturmia ja edistää ikäihmisten hyvinvointia.

Tietoa ikäihmisten tapaturmista Kouvolassa

  • Ikäihmisille sattuu tapaturmia vähemmän kuin nuorille, mutta tapaturmien seuraukset ovat ikäihmisillä vakavampia kuin muilla.
  • Tyypillisin ikäihmisen tapaturma on kaatuminen. Useimmiten kaatumisista ei aiheudu vakavia vammoja. Yleisin vamma on pään vamma. Ikävä vamma on myös lonkkamurtuma, josta kuntoutuminen kestää pitkään.
  • Kouvolassa ikäihmisten koti- ja laitoshoidossa sekä asumispalveluissa vuonna 2011 sattui 2292 kaatumista.
  • Vuonna 2009 Kouvolassa oli 114 yli 50-vuotiaiden lonkkamurtumaa, joiden kustannukset Kouvolalle olivat 3,8 miljoonaa euroa.
  • Lonkkamurtuman saaneiden keski-ikä on naisilla noin 80 vuotta ja miehillä noin 75 vuotta.

Ikäihmisten tapaturmia voi ehkäistä

VAKAAT-työryhmä työskentelee ikäihmisten kaatumisten ja murtumien ehkäisemiseksi Kouvolassa.

Yhteystiedot


Lisää yhteystietoja

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

START-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme