+
-+ Tulosta

Tapaturmien ja väkivallan ehkäisykeskus (START)

START-keskuksen toiminta päättyi 31.10.2013

Tapaturmien ja väkivallan ehkäisykeskus eli START-keskus on Kouvolan kaupungin hanke, jonka tavoitteena on tehdä tapaturmien jatkuva tilastointi ja seuranta käytännöksi Kouvolassa.

Tieto tapaturmista tuo turvallisuutta

Kouvolassa kuntalaisten tapaturmia seurataan aktiivisesti. Tieto tapaturmista auttaa tunnistamaan tapaturmiin vaikuttaneet tekijät, jolloin tapaturmia voidaan ehkäistä suunnitelmallisesti. Tapaturmien jatkuvaa seurantaa tarvitaan, jotta voidaan myös arvioida, ovatko kehitetyt tapaturmien ehkäisykeinot riittäviä.

START-keskus ylläpitää ja kehittää tapaturmien seurantaa Kouvolassa, esimerkiksi kouluttamalla henkilökuntaa tapaturmatiedon tilastoinnissa. Lisäksi START-keskus tuottaa tietoa tapaturmista ja hyvistä tapaturmien ehkäisykäytännöistä.

Tavoitteena kuntalaisten hyvinvointi

Tapaturmien seurannan tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia ehkäisemällä tapaturmia. Tapaturmiksi luetaan WHO:n (World Health Organization) määritelmän mukaan tavallisten tapaturmien lisäksi pahoinpitely, tahallinen itsensä vahingoittaminen ja itsemurhayritys. START-keskus toteuttaa eri kohderyhmille suunnattuja hyvinvointiin ja tapaturmien ehkäisyyn liittyviä hankkeita. Hankkeiden tavoitteena on vakiinnuttaa tapaturmien ehkäisy osaksi kaupungin toimintaa.


START-keskuksen hankkeet

Ammattiin opiskelevien tapaturmien ehkäisyyn tähtäävässä Amis-TAPE -hankkeessa tavoitteena on aloittaa säännöllinen koulutapaturmien seuranta Kouvolan seudun ammattiopistossa. Intoa elämään -hankkeessa järjestetään ikäihmisille suunnattuja hyvinvointikursseja. Riskinuoret-hankkeen tavoitteena on edistää itseään vahingoittavien, toistuvasti tapaturmaan joutuneiden tai runsaasti päihteitä käyttävien nuorten hyvinvointia. Raportointi ja ennakkoarviointi tarkoittaa kuntalaisten hyvinvoinnin seuraamista. VAKAAT-työryhmässä ehkäistään vanhusten kaatumistapaturmia. Kevyen liikenteen tapaturmien ehkäisemiseen tähtäävä KELTUT-hanke on siirtynyt osaksi kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän toimintaa.

Yhteystiedot


Lisää yhteystietoja

Amis-TAPE
Intoa elämään

START-keskus on Kouvolan kaupungin tapaturmien ja väkivallan ehkäisyhanke, joka tuottaa tapaturmista tietoa tapaturmien ehkäisyä varten.

START-keskus on osa Etelä-Suomen alueella toimivaa ESTER-hanketta (Etelä-Suomen terveys- ja hyvinvointierojen kaventamisen hanke).

START-keskuksen toiminta tukee Kouvolan kaupungin Safe Community/Turvallinen kunta -työtä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme