+
-+ Tulosta

OTE Nuorten työpajat toteutti 1.1.2014–31.12.2014 RADALLE-hankkeen, jonka tavoitteena oli selvittää sosiaalisen yrityksen toimintaedellytykset Kouvolan kaupungissa. Hanke liittyi työpajojen ja nuorten työllistämistoiminnan kehittämiseen sekä nuorisotakuun toteuttamiseen. Hankkeen kohderyhmänä olivat erityistä tukea tarvitsevat ammatillista koulutusta vailla olevat 17–28-vuotiaat nuoret.

Hanke tuotti selvityksen sosiaalisen yrityksen toimintaympäristöstä ja laati sen perusteella sosiaalisen yrityksen alustavan liiketoimintasuunnitelman. Hankkeen rahoittivat Euroopan sosiaalirahasto (84 %) ja Kouvolan kaupunki (16 %), ja sen valvonnasta ja ohjauksesta vastasivat Hämeen ja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY).

Sosiaalisen yrityksen työntekijöistä vähintään 30 % on vajaakuntoisia tai pitkäaikaistyöttömiä. Sosiaalisten yritysten rekisteriin hyväksytyllä yrityksellä on mahdollisuus saada työhallinnon myöntämää palkkatukea erityisehdoin, jonka lisäksi se voi saada työllisyyspoliittista avustusta yrityksen perustamiseen ja toiminnan vakiinnuttamiseen. Sosiaalisen yrityksen toimialaa ei ole rajattu.

RADALLE-hanke esitti sosiaalisen yrityksen perustamista niin sanotun in-house -periaatteen mukaisesti. In-house -mallin mukaan toimiva sosiaalinen yritys olisi kaupungin kokonaan omistama, ja se tuottaisi palveluita pääasiassa omistajaorganisaatiolleen. Sosiaalisen yrityksen toiminta painottuisi avustavien palvelujen tuottamiseen kaupungin eri yksiköille. Työsuhteen lisäksi sosiaalinen yritys voisi tarjota nuorille väylän muun muassa tuettujen oppisopimusten ja ammatillisten osatutkintojen suorittamiseen. Toistaiseksi Kouvolan kaupungilla ei ole vireillä suunnitelmaa esitetyn toimintamallin mukaisen sosiaalisen yrityksen perustamisesta.


Yhteystiedot

työpajajohtaja
Sanna Taimisto

puh. 020 615 8821


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme