+
-+ Tulosta

Palveluväylän käyttöönoton edellytysten kehittäminen

Kouvolan kaupunki oli mukana Sitran hankkeessa, jossa selvitettiin muun muassa kuntien tietojärjestelmien arkkitehtuuria ja tarpeita. Tavoitteena on kehittää Suomeen kansallinen palveluväylä. Yhteisen palveluväylän kautta voidaan esimerkiksi hyödyntää olemassa olevia julkisten organisaatioiden tietoja useiden eri palvelujen tuottamisessa.

Sitra on toteuttanut "Kuntien palveluväyläosaaminen" -hankkeen, jonka tavoitteena on tukea kuntia palveluväylän käyttöönottoselvityksen tekemisessä, jossa kartoitetaan muun muassa mitkä ovat kuntien tietojärjestelmätarpeet, miten väyläratkaisu sopisi kuntaan ja sen tulevaisuuden tarpeisiin ja mitkä ovat seuraavat toimenpiteet palveluväylän käyttöönottamiseksi kunnassa.

Espoon, Kouvolan ja Turun kaupungit osallistuivat hankkeeseen kevään 2014 aikana aiheenaan kuntien kokonaisarkkitehtuurin kehittäminen. Projektissa tehdyssä kuntien selvityksessä kartoitettiin laajoihin kokonaisuuksiin liittyviä haasteita tai epäkohtia, joiden ratkaisemisessa tai parantamisessa palveluväylän hyödyntämisellä voisi olla merkittävä vaikutus. Kuntaa tarkasteltiin kokonaisarkkitehtuurin kolmesta näkökulmasta:
1. Toiminta-arkkitehtuuri
2. Tietoarkkitehtuuri
3. Tietojärjestelmäarkkitehtuuri

Tutustu hankkeen loppuraporttiin.
Uutinen Espoon kaupungin sivuilla.

Lue lisää hankkeesta Sitran sivuilta.

Lisätietoa:
Sirpa Mäntynen
Tietohallintojohtaja
puh. 020 615 8008
etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme