+
-+ Tulosta

Mielen avain Kouvola

Mielen avain Kouvola –hanke jatkaa viimeisellä rahoituskaudella yhteispäivystys- ja kriisikeskushankeen jalanjäljissä. Tärkeimpänä tavoitteena hankkeessa on sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistyön vahvistaminen luomalla Kouvolaan uusi mielenterveys- ja päihdeohjelma.

Ohjelmatyön valmistelussa painotetaan asiakkaan aseman vahvistamista, mahdollisimman varhaisen vaiheen interventiota, perustasolta lähtevää hoitoa sekä kaikkien ikäryhmien mielenterveys- ja päihdepalvelujen järjestämistä painottaen perus- ja avohoitopalveluja.

Mielenterveys- ja päihdeohjelmaa on valmisteltu palveluperusteisissa työryhmissä kevään 2014 aikana ja työ jatkuu vielä syksyn 2014. Suunnitelmissa on järjestää myös kuntalaiskysely mielenterveys- ja päihdeasioista loppuvuoden aikana.

Nuorten työpajapilotti
Hankkeessa toteutetaan matalan kynnyksen työpajapilotti. Se on tarkoitettu 16-25 –vuotiaille nuorille, jotka ovat jääneet palveluiden ulkopuolelle.

Työpajapilotti tarjoaa ponnahduslaudan elämässä eteenpäin. Toiminta on nuorille vapaaehtoista. Työpajan tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta arjenhallinnassa eri menetelmin sekä uuden suunnan löytämiseen elämälle.

Työpajaohjaajaan voi ottaa suoraan yhteyttä, mikäli kokee tarvetta. Työpajapilotti aloitetaan syyskuussa ja se kestää maaliskuuhun. Pilotti on osa Kouvolan Mielen Avain- hanketta.Kokemusasiantuntijatoiminta
Kokemusasiantuntijatoimintaa jatketaan selvittämällä, miten koulutettuja mielenterveys- ja päihdekokemusasiantuntijoita voidaan jatkossa hyödyntää aiempaa laajemmin Kouvolan mielenterveys- ja päihdepalvelujen suunnittelu-, kehittämis- sekä arviointityössä.

Kokemusasiantuntija on henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta päihde- tai mielenterveysongelmista. Hän tietää millaista elää näiden ongelmien kanssa: millaista on sairastua ja sairastaa, olla hoidossa ja kuntoutuksessa.

Hankkeen aikana kokemusasiantuntijat osallistuvat tiiviisti esimerkiksi mielenterveys- ja päihdeohjelman laadintaan työryhmän jäseninä.

Etelä-Suomen mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämishanke Mielen avain on Sosiaali- ja terveysministeriön Kaste -hanke vuosille 2010-2015. Sen tavoitteena on parantaa eteläsuomalaisten mielenterveyttä ja päihteettömyyttä, sekä parantaa mielenterveys- ja päihdeongelmaisten ihmisten avunsaantia. Mielen avain -hanketta hallinnoi Vantaan kaupunki. Hankealueena on Uusimaa, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala.


Yhteystiedot

Projektipäällikkö
Miia Pauna
puh. 020 615 6746

Projektityöntekijä
Tarja Mäntynen
puh. 020 615 1244

Nuorten työpajapilotti
Työpajaohjaaja
Niina Summanen
puh. 020 615 7139

Kouvola-talo
Varuskuntakatu 11
45100 Kouvola

Liitetiedostot

Kokemusasiantuntijuus-esite [pdf, 596 KB] Mielen avain -esite [pdf, 2 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme