+
-+ Tulosta

Kouvolan SOTE-aluekokeilu

SOTE-aluekokeilu on sosiaali- ja terveysministeriön käynnistämä ja yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa rahoittama kokeilu. Siinä selvitetään, miten sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää sekä kyseisten palvelujen integroitumista voidaan edelleen kehittää. Hankkeessa kartoitetaan myös niitä muutostarpeita, jotka tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevassa lainsäädännössä.

Hankkeen tavoitteet

  • Kehittää palvelukokonaisuuksia ihmiskeskeiseksi
  • Luoda uusi moniammatillinen toimintamalli sosiaali- ja terveydenhuollon suurkäyttäjien hoitoon
  • Vahvistaa sosiaali- ja terveydenhuollon yhtenäisyyttä
  • Vahvistaa palveluiden vaikuttavuutta, tehokkuutta ja laadun kehittämistä

Uudessa toimintamallissa asiakas on keskiössä ja hänen palvelutarpeensa kartoitetaan moniammatillisesti. Tämän jälkeen hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa häntä kuunnellen. Toimintamallissa asiakkaalle nimetään vastuutyöntekijä, jonka tehtävänä on riskipotilaiden ja runsaasti tukea tarvitsevien asiakkaiden yksilöllisten hoito- ja palveluprosessien suunnittelu, ohjaaminen, seuranta ja arviointi.

Pilotointi tapahtuu Keltakankaan terveysasemalla ja toimintamalli jalkautetaan muille Kouvolan terveysasemille syksyllä 2013.

Projektin toteuttamisaika on 1.1.2012–31.10.2013.

Yhteystiedot

Projektikehittäjä
Satu Raatikainen
puh. 020 615 5596

etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme