+
-+ Tulosta

Matkakeskus

Matkakeskus ja Kouvolan aseman seudun kehittäminen ovat seudun tärkein kaupunki-imagoon vaikuttava hanke lähivuosina. Hanke tukee Kouvolan ainutlaatuista logistista asemaa Suomessa ja tuo siihen uusia ulottuvuuksia.

Kouvolan kaupungin ja Jatke Oy:n tavoitteena on rakentaa yhteistyössä matka- ja tapahtumakeskus nykyisen kaukoliikenteen bussiterminaalin ja pysäköintialueen paikalle. Keskukseen on suunniteltu monitoimiareenaa, toimistotiloja, liiketiloja, kokous- ja kongressitiloja sekä hotelli.

Kouvolan aseman ympäristöä ja katuinfrastruktuuria kehitetään Matkakeskuksen rakentamista silmälläpitäen. Suunnittelun alla ovat uusi linja-autoterminaali nykyisen matkakeskuksen ja virastotalon väliin, uusi liityntäpysäköintialue Kiskokadun varteen radan eteläpuolelle sekä asema-aukion uudistus.

Monitoimiareena nostaa Kouvolan tapahtumakaupunkien sarjaan ja tukee matkailupalveluiden kysyntää sekä matkailun ympärivuotisuutta. Tapahtuma-ala on kasvanut tasaisesti ja se tarjoaa uusia työpaikkoja. Kokoukset, konserttikiertueet ja muut tapahtumat ovat omaa liikevaihtoaan huomattavasti suurempia kokonaisuuksia, koska ne tukevat mm. ravintola-alan, hotellien, kuljetusyritysten, laitetoimittajien ja tapahtumatilojen taloutta alueella.

Kouvolan kaupunki vastaa monitoimiareenan kokonaiskustannuksista. Jatke Oy:n vastuulla ovat toimistotilat, liiketilat sekä hotelli.


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme