+
-+ Tulosta

Kouvolan kaupunki kehittää palvelujaan mm. hankkeiden avulla. Kouvolan kaupungin kärkihankkeita ovat Asuntomessut 2019, Keskustan kehittäminen, Kävelykatu Manskin uudistaminen, Kouvola RRT-hanke sekä Kimolan kanava.

Asuntomessut Kouvolassa 2019 kirkastaa kuvaaKouvolasta edullisena ja viihtyisänä asuinpaikkana hyvien liikenneyhteyksien varrella palvelujen ja luonnon läheisyydessä. Hanke lisää Kouvolan kiiinnostavuutta asuin- ja työssäkäyntipaikkakuntana sekä vapaa-ajan matkailun kohteena.

Ydinkeskustan kehittämisen tärkeimmät kohteet pyritään saattamaan valmiiksi vuoden 2019 asuntomessuihin mennessä. Kävelykatu Manskin uudistaminen on lähes valmis, Matkakeskuksen ja siihen liittyvä tapahtuma- ja kokokousmatkailun kehittäminen käynnissä. Lue lisää keskustan kehittämisestä.

Kouvola RRT -hanke tuo uuden konseptin logistiikkaan. Tehola-Kullasvaaran alueelle rakentuu tulevaisuudessa entistä vahvempi logistiikkakeskittymä ja rautatie- ja maantieterminaali. Sen erikoisuutena on mahdollisuus käsitellä jopa yli kilometrin mittaisia konttijunia.Kouvolasta muodostuu kilpailukykyinen kuljetuskäytävä Aasian ja Pohjois-Eurooppan välille raiteilla. Jo nyt Kouvolassa on Pohjois-Euroopan paras logistiikkakeskus ja Suomen ainoa Euroopan liikenteen ydinverkon rautatie- ja maantieterminaali.

Kimolan kanava avaa yhtenäisen, yli neljänsadan kilometrin vesitieyhteyden Kouvolasta Päijänteen kautta Lahteen ja Jyväskylän kautta edelleen Pielavedelle. Kanavan erityispiirteitä tulevat olemaan ainutlaatuinen kalliotunneli sekä kahdentoista metrin sulutuskorkeus. Kanavan on tarkoitus olla valmis veneilykaudelle 2019. Kanavan rakentaminen tuo uusia mahdollisuuksia sisävesiliikenteen kehittämiseen Kouvolan seudulla.

Muut hankkeet

Ratamo1 Kansalaisopiston hankkeet Kouvolan kaupungin ympäristöohjelma Kouvolan keskustavisio 2030 Kouvolan Ohjaamo-hanke Kouvolan seudun ammattiopiston hankkeet Liikkuva lapsuus Maahanmuuttajien liikuntahanke MaaLi Mielen avain Kouvola Perusopetuksen hankkeet Päättyneet hankkeet

Yhteystiedot

viestinta(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme