+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Louhintatyöt alkavat Kouvolan RRT-työmaalla

1.2.2019

Kouvolan Kullasvaaran alueelle rakennettavan intermodaaliterminaali Kouvola RRT:n urakointi pääsee täyteen vauhtiin, kun maanantaina 4.2.2019 työmaalla ammutaan louhinnat käynnistävä alkupaukku.

Tammikuun alkupuolella aloitetut valmistelevat työt on nyt saatu siihen pisteeseen, että kallion louhinta ja massanvaihtotyöt voidaan aloittaa. Viimeisetkin asukkaat ovat muuttaneet alueelta, ja rakennukset on yhtä lukuun ottamatta purettu maansiirtourakan tieltä. Kallion poraaminen louhintaa varten aloitettiin kuluvalla viikolla (vko 5) ja louhintatyöt päästään aloittamaan maanantaina 4.2. Louhintoja tehdään päiväsaikaan, kello 11–17 välillä.

Louhittavasta kalliosta kiviainesta terminaalialueen pohjaksi

Louhittavasta kalliosta ajetaan kiviainesta terminaalialueen pohjaksi. Kalliolouheesta tehdään perusmaata kuormittava ylipenger, jotta valmiiseen asfaltoituun terminaalikenttään ei aiheudu vaurioita perusmaan painumisesta. Suunnitteluvaiheessa on arvioitu, että perusmaan painuminen ylipenkereen alla on hidastunut syksyyn 2021 mennessä siinä määrin, että ylipengertä päästään poistamaan.

Nyt alkavassa louhinta- ja maansiirtourakassa tasataan nykyinen mäki, josta saatavat maa- ja louheainekset hyödynnetään pengerrakenteessa. Rakenne toimii sekä valmiin terminaalin pohjarakenteena, että väliaikaisena painopenkereenä. Kiviainesta ajetaan penkereeseen usealla maansiirtoautolla. Työkoneita liikkuu ja työskentelee koko ensimmäisen vaiheen urakointialueella.

Työmaa-alueella liikkuminen kielletty

Kullasvaaran–Teholan alue on ollut ulkoilijoiden suosimaa aluetta.
– Hankkeen puolesta haluaisimme kuitenkin huomauttaa, että etenkin nyt maansiirtourakan alettua työmaa-alueella liikkuminen on turvallisuussyistä ehdottomasti kiellettyä. Räjäytystöiden aikana alueelle johtavien teiden varsilla on vahdit, jotka pitävät huolta ettei vaaralliselle alueelle pääse ihmisiä. Pyydämme alueella luonnossa liikkuvia huomioimaan louhintatöihin liittyvät vaaratekijät, projektipäällikkö Matti Tossavainen muistuttaa.

Lisätietoja
Matti Tossavainen
Ramboll CM Oy
p. + 358 (50) 4141961
matti.tossavainen(at)ramboll.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme