+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan RRT-terminaalialueen rakentaminen alkaa

10.1.2019

Rakennustyöt Kouvola RRT-terminaalin ensimmäisen vaiheen osalta alkavat tänään torstaina 10.1.2019. Joulukuussa kilpailutuksen kautta urakoitsijaksi valittu YIT Infra Oy aloittaa työt pintamaiden ja kantojen poistolla, kalliopinnan paljastustöillä sekä rakennusten purkutöillä. Tammikuun aikana tehdään valmistelut kallion louhintaurakkaa varten.

Kuvituskuva toiselta louhintatyömaalta 2018.

Helmikuussa alkava louhintatyö kuuluu ja näkyy lähialueilla
Kallion louhimiseksi tehdään räjäytyksiä kaksi kertaa päivässä.
– Pahoittelemme rakennusurakasta lähialueelle aiheutuvaa melua, tärinää ja häiriötä. Liikenne Kullasvaarantiellä tullaan pysäyttämään louhintojen ajaksi. Pysäytysten kesto on noin 10–15 minuuttia. Räjäytystöiden ajaksi myös junaliikenne keskeytetään, mutta aikatauluihin keskeytykset eivät vaikuta. Töitä ei myöskään tehdä öisin eikä sunnuntaisin, projektipäällikkö Matti Tossavainen Ramboll CM Oy:stä kertoo. Ensimmäisen vaiheen urakka päättyy joulukuussa 2019.

Pohjamaan painutustyö kestää syksyyn 2021 saakka
Rakennustyö on luonteeltaan louhinta- ja maansiirtourakka, jonka tavoitteena tasata nykyinen mäki ja hyödyntää siitä saatavat maa- ja louheainekset pengerrakenteessa. Pengerrakenne toimii sekä valmiin terminaalin pohjarakenteena, että myös väliaikaisena painopengerrakenteena.

Painopengerrakenteen tehtävä on nopeuttaa perusmaan painumia, jotta valmiiseen asfaltoituun terminaalikenttään ei aiheudu haitallisia painumia konttikuormien käsittelyssä. Suunnitteluvaiheessa on arvioitu, että perusmaan painumat ovat tapahtuneet syksyllä 2021. Tämän jälkeen alue voidaan asfaltoida, vuonna 2022.

Lisätietoja
Matti Tossavainen
Ramboll CM Oy
p. + 358 (50) 4141961
matti.tossavainen@ramboll.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme