+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Asukkaat mukaan Sakaristonmäen suunnitteluun - kilpailuehdotukset asukkaiden arvioitavana

21.1.2019

Sakaristonmäen ideakilpailuun saatiin 22 hyvin erilaista ehdotusta, joiden pohjalta jatkosuunnittelu on mahdollista käynnistää. Myös asukkaiden näkemys alueen tulevaisuudesta kiinnostaa suunnittelijoita. Työt ovat yleisön arvioitavana tammikuun loppuun saakka. Lisäksi perusteilla on alueen jatkosuunnittelusta kiinnostuneiden asukasraati.

Kouvolan kaupunki on järjestänyt yleisen suppean ideakilpailun Sakaristonmäen alueen kehittämisestä yhdessä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Kilpailun tarkoituksena oli löytää ideoita alueen asemakaavoituksen ja muun suunnittelun pohjaksi. Kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö ja Ratamo-keskuksen rakentamisen myötä vapautuva terveyskeskuksen alue luovat mielenkiintoiset mahdollisuudet kehittämiselle aivan ydinkeskustan tuntumassa.

Kilpailijoiden tehtävänä oli löytää Sakaristonmäelle luontevia täydennysrakentamispaikkoja ja laatia ehdotus siitä, millainen rakentaminen alueelle sopisi. Tärkeänä lähtökohtana oli kehittämisen lisäksi turvata alueen luonto- ja kulttuurihistorialliset arvot, sekä tuoda alue toiminnallisesti ja rakenteellisesti lähemmäs keskustaa.

Kilpailutyöt arvioitavana

Kilpailuun tuli yhteensä 22 ehdotusta. Kilpailu ratkaistaan ja tulos julkistetaan maaliskuussa 2019. Kilpailun ratkaisee sitä varten valittu tuomaristo, mutta myös asukkailla ja muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua kilpailuehdotusten arviointiin ja valita niistä kolme parasta. Kilpailuehdotuksiin voi tutustua ja niitä voi arvioida kaupungin verkkosivuilla. Yleisöarvioinnin vastausaika on 21.1.-4.2.2019.

Tuomaristo käsittelee asukkaiden kommentit arviointikokouksessaan ennen lopullisen ratkaisun tekemistä.

Asukasraadissa pääsee vaikuttamaan enemmän!

Alueen jatkosuunnittelua varten kootaan aiheesta kiinnostuneista asukkaista 15 hengen asukasraati. Raatilaiset pääsevät osallistumaan alueen seuraaviin suunnitteluvaiheisiin, kuten asemakaavojen sekä katu- ja yleisten alueiden suunnitelmien laadintaan. Asukasraati kokoontuu arviolta kolme kertaa vuodessa muutamien seuraavien vuosien aikana. Raatiin ilmoittaudutaan kilpailutöiden verkkoarvioinnin yhteydessä.

Lisätietoa: Kaisa Niilo-Rämä, kaavoitusarkkitehti, p. 020 615 7404, kaisa.niilo-rama(a)kouvola.fi, www.kouvola.fi/sakaristonmaki

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme