+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kehittyvä kaupunkiliikenne -kuntalaiskysely 2017

18.4.2018

Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin Kouvolassa on 3,2 asteikolla 1-5. Kyselyssä esille tulleisiin kehityskohteisiin on tartuttu ja niiden parissa työskennellään parhaillaan.

Asiakkaiden tyytyväisyydestä joukkoliikenteeseen Kouvolassa tehtiin kysely viime vuoden joulukuussa. Kyselyyn vastasi 294 kouvolalaista, pääosin naisia (n. 75 %), työikäisiä vastaajista oli 64 %. Saman verran matkustaa bussilla viikoittain.

Keskimääräinen tyytyväisyys joukkoliikennepalveluihin on 3,2 asteikolla 1-5. Tyytyväisimpiä ollaan kausi- ja arvokorttien ostamisen sujuvuuteen, hinnoitteluun sekä aikataulutietojen löytämiseen. Eniten kehittämisen varaa nähdään poikkeustilanteista tiedottamisessa ja vaihto- ja jatkoyhteyksissä. Runsaissa vapaissa kommenteissa nousivat esiin muun muassa vuorojen yleinen riittämättömyys, myöhäisten ilta- ja viikonloppuvuorojen vähäisyys sekä aikataulujen ja yhteyksien sopimattomuus omaan tarpeeseen. Mobiilipalveluiden lisäämiselle nähdään niin ikään tarvetta.

Joukkoliikennelogistikko Hanna Piispa-Malinen kiittää vastaajia aktiivisuudesta. Tutkimus ja sen tulokset ovat yksi tärkeä kanava kehittää Kouvolan joukkoliikennettä. Kuntalaiskysely on tarkoitus uusia vuosittain marras-joulukuussa.

Kyselyssä esille nousseiden kehityskohteiden parantamiseksi ollaan parhaillaan tekemässä toimenpiteitä, jotka tulevat näkymään kesän liikenteessä. Esimerkiksi linjanumerointia selkeytetään ja bussien linjakilpiä yhtenäistetään. Lisäksi myöhästelyjä on pyritty ennaltaehkäisemään lisäämällä aikatauluun väljyyttä. Jatko- ja vaihtoyhteyksien toimivuuteen on kiinnitetty kesän aikatauluissa huomiota aiempaa tarkemmin. Näiden lisäksi sähköisiin palveluihin kuten reittioppaaseen on tulossa muutoksia. Viestinnän osalta Facebookin käytössä on aktivoiduttu, otettu käyttöön Instagram ja myös kouvolanbussit.fi-sivuston sisältöä on tarkoitus päivittää ja pitää aiempaa paremmin ajan tasalla.

Kesäkauden muutoksista tiedotetaan tarkemmin kevään kuluessa.

Tarkempi koonti kyselyn tuloksista löytyy täältä [pdf, 719 KB]

Lisätietoja:

Joukkoliikennelogistikko Hanna Piispa-Malinen
hanna.piispa-malinen@kouvola.fi
020 615 6635

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme