+
-+ Tulosta

Kouvolalaiset liikkuvat autoilla, junilla, jalan, pyöräillen, mopoilla jne. Turvalliset ja toimivat liikenneyhteydet ovat tärkeä osa viihtymistämme.

Maantieliikenteessä Kouvolan etuna on hyvä liikenteellinen sijainti. Tärkeimmät valtatieyhteydet ovat vt 6 Helsingin ja Lappeenrannan suuntaan, vt 12 Lahteen ja vt 15 Kotkaan ja Mikkeliin. Valtateiden liikenteelle on luonteenomaista raskaan liikenteen suuri osuus sekä kesäiset viikonloppuruuhkat.

Kouvola on myös rautatiekaupunki. Henkilöliikenteessä on hyvät yhteydet neljään suuntaan. Matka rautateitse Helsinkiin kestää nykyisin vain reilun tunnin ja Pietariin pääsee noin 2,5 tunnissa. Kouvolan tavararatapiha on toinen maamme pääratapihoista.

Kaupungin sisäistä liikennejärjestelmää kehitetään maankäytön suunnittelusta aina pienten yksityiskohtien parantamiseen. Painopisteinä ovat joukkoliikenteen laatukäytävien rakentaminen Anjalasta Voikkaalle ja Elimäen kirkonkylältä Valkealan kirkonkylälle sekä kevyen liikenteen väylien kehittäminen. Tavoitteena on esteetön kaupunki, jossa kaikkien ihmisten liikkuminen ja toimiminen on turvallista, omatoimista ja sujuvaa.

Kouvolan alueella on maanteitä 357 km, katuja 677 km ja kevyen liikenteen raitteja 293. Lisäksi kaupungin alueella on reilut 2000 km yksityisteitä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme