+
-+ Tulosta

Liikenneväylien suunnittelu

Kunnallistekninen suunnittelu vastaa katujen ja yleisten alueiden sekä niihin liittyvien laitteiden teknisestä suunnittelusta.

Katusuunnittelu

Katusuunnitelmat ja niihin liittyvät rakennussuunnitelmat laaditaan asemakaavan mukaisille katualueille. Ne sisältävät tietoa muun muassa

  • katualueen liikennejärjestelyistä
  • kadun korkeusasemasta
  • pintamateriaaleista
  • kuivatusjärjestelyistä

    Lisäksi suunnitelmissa esitetään tarvittaessa
  • istutukset
  • mahdolliset rakenteet ja laitteet kuten kalusteet ja valaisinpylväät

Suunnitelmien pohjaksi tehdään maaperän pohjatutkimukset, maastomittauksia, rakenteiden kartoituksia. Tarvittaessa selvitetään suunnittelualueen pohjavesiolosuhteita.

Yleisten alueiden suunnittelu

Puiston tai muun yleisen alueen suunnitelman valmistelussa noudatetaan samaa menettelyä kuin katusuunnitelman valmistelussa.

Suunnittelun vaiheet

Osallisten kuuleminen suunnittelutyön aika

Suunnittelun aikana kuullaan osallisia, joita ovat alueen maanomistajat ja asukkaat sekä muut, joiden oloihin ratkaisut vaikuttavat. Osallisia ovat myös viranomaiset, yhdistykset ja yhteisöt, joiden toimialaa rakentaminen käsittelee. Mielipiteitä voi esittää koko suunnittelun ajan ottamalla yhteyttä suunnittelijoihin.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetetään ennen suunnittelun aloittamista osallisille.

Suunnitelmaehdotus nähtävillä

Tekninen lautakunta asettaa suunnitelmaehdotukset yleisesti nähtäville kahden viikon ajaksi Teknisen- ja Ympäristötoimialan toimipisteeseen Kuusankoskelle. Nähtävillä olosta ilmoitetaan paikallisissa lehdissä. Osallisille ilmoitetaan kirjeitse.

Suunnitelmista voi halutessaan jättää kirjallisen muistutuksen, jonka tekninen lautakunta käsittelee suunnitelmasta päättäessään.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Yhdyskuntatekniikka020 615 11
Valtakatu 33
PL 32
45701
Kuusankoski

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme