+
-+ Tulosta

Waltti-matkakortti

Waltti on valtakunnallinen matkakortti, johon voi ladata kautta ja/tai arvoa. Aikuisille, lapsille, opiskelijoille ja nuorille on omat Waltti-tuotteensa.

Waltti-matkakorttiin liittyvissä asioissa palvelee Bussimatkatoimisto (Torikatu 2, 45100 Kouvola), puh. 020 710 9705.

Waltti-matkakortti ladataan Waltti-kaupassa.

Uuden Waltti-kortin voi ostaa Waltti-nettipalvelusta.

Erilaisia Waltti-lipputuotteita myydään Bussimatkatoimistossa (Torikatu 2, 45100 Kouvola). Waltti-kortin voi ladata palvelupisteissä, netissä, liikennevälineissä ja jatkossa yhä useammassa myyntipisteessä kautta maan.

Waltti-kortin arvoa voi käyttää kaikissa Waltti-kaupungeissa (tällä hetkellä Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kouvola, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Rovaniemi ja Vaasa) . Matka veloitetaan kortilta tällöin matkustuskaupungin voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Huomioithan ladatessasi Waltti-korttia netissä, että Kouvolan liikennöintialueen kortille ladattu arvo ei aktivoidu kortille toisten liikennöintialueiden busseissa. Vastaavasti muiden liikennöintialueiden korteille netissä ladattu arvo ei aktivoidu Kouvolan busseissa. Netissä ladatun arvon voi käydä tällaisissa tapauksissa aktivoimassa matkakortille matkustuskaupungin asiakaspalvelupisteessä (Kouvolassa Bussimatkatoimisto osoitteessa Torikatu 2).


Nettilataajat huomio! Valitkaa kausituotteita ladattaessa aina molemmat vyöhykkeet A ja B. Eri käyttäjäryhmien kausilipputuotteet ovat saman hintaisia riippumatta vyöhykkeiden määrästä. Tämä mahdollistaa matkustamisen koko Kouvolan alueella.

Kouvolassa Waltti-matkakortti kelpaa maksuvälineinä seuraavien liikennöitsijöiden vuoroilla:

 • Elimäen Liikenne
 • Linjaliikenne Martti Laurila
 • Autoyhtiöt K. Väisänen
 • Anjalankosken Linja
 • Linja-autoliikenne P. Puolakka
 • Matkatoimisto Matka-Majuri
 • Savonlinja-yhtiöt
 • Liikenne Vuorela (vain kausiliput)
 • Pohjolan Liikenne (vain kausiliput)

Muiden liikennöitsijöiden ja kaukoliikenteen vuorojen osalta matkakortit ja lippujen hinnat tulee tarkistaa liikennöitsijältä.

Savonlinjan pikavuoroilla kelpaa maksuvälineenä Kouvolan sisäisillä matkoilla:

 • Waltti-kortille ladatut kausi- ja arvotuotteet Kouvolan joukkoliikenteen hinnaston mukaisesti
 • käteisliput Savonlinjan oman hinnaston mukaan (tarkista esim. Savonlinjan Linjalla-sovelluksesta)

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. [pdf, 467 KB]

Matkakortti- ja matkustusehdot. [pdf, 412 KB]

Tutustu valtakunnalliseen Waltti-matkakorttiin Waltin Internet-sivuilla. .

Waltti-kortinlukija -mobiilisovellus

Waltti-asiakkaat voivat nyt halutessaan ottaa käyttöönsä Waltti-kortinlukija -mobiilisovelluksen, jolla voi kätevästi ja nopeasti tarkastaa Waltti-matkakortin tai kertakortin voimassaolotiedot.

Waltti-kortinlukija -sovellus on ilmainen ja sen voi ladata käyttöönsä Google Playssa.
Sovellus toimii NFC toiminnan omaavissa ja Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa ja tableteissa.

Waltti-kortinlukija näyttää voimassaolevat kaudet, jäljellä olevan arvon, viimeisen arvolipun sekä edelliset matkat matkakortilta, kun NFC-puhelimella koskettaa korttia.

Sovelluksella voi myös lähettää itselleen sähköpostiin kuittitiedot viimeisimmästä arvolipusta.

Sovellus lukee vain Waltti matka- ja kertakortteja.

Waltin visiona on laajeta valtakunnalliseksi

Matkustajalle Waltti-matkakortin käyttö merkitsee tulevina vuosina aiempaa helpompaa matkantekoa, kun liput ovat saman tyyppisiä eri kaupungeissa ja omaa matkakorttia voi käyttää muuallakin kuin kotikunnassa. Kasvavan yhteiskäyttöisyyden lisäksi Waltin etuna tulee olemaan kattava ja monipuolinen latausverkosto.

Waltti-järjestelmän kehittäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy, joka on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 kaupunkiseutua ja 9 joukkoliikenteen järjestämisvastuussa olevaa ELY-keskusta ympäri Suomea.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme