+
-+

Waltti-matkakortti

Kouvolassa siirryttiin Waltti-aikaan 1.6.2015. Waltti on valtakunnallinen matkakortti ja täältä löydät lisätietoa aiheesta.

Waltti-nettikaupan vika on korjattu 9.5.2017!

Waltti on joukkoliikenteen uusi matkakortti. Waltin tulevaisuuden visiona on toimia Suomen kaikki kaupunkiseudut kattavana matkakorttina.

Matkustajalle Waltti-matkakortin käyttö merkitsee tulevina vuosina aiempaa helpompaa matkantekoa, kun liput ovat saman tyyppisiä eri kaupungeissa ja omaa matkakorttia voi käyttää muuallakin kuin kotikunnassa. Kasvavan yhteiskäyttöisyyden lisäksi Waltin etuna tulee olemaan kattava ja monipuolinen latausverkosto. Waltti-korttia voi ladata palvelupisteissä, netissä, liikennevälineissä ja jatkossa yhä useammassa myyntipisteessä kautta maan.

Waltti-järjestelmän kehittäjänä toimii TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy, joka on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa yli 20 kaupunkiseutua ja 9 joukkoliikenteen järjestämisvastuussa olevaa ELY-keskusta ympäri Suomea.

Kouvolassa Waltin käyttöönotto näkyy asiakkaalle ennen kaikkea aiempaa edullisempina lippujen hintoina. Matkustajan tulee kuitenkin huomioida, että Waltti-matkakortti ei kelpaa maksuvälineenä kaikissa kaukoliikenteen vuoroissa. Kouvolassa Waltti-matkakortti kelpaa maksuvälineinä seuraavien liikennöitsijöiden vuoroissa: Savonlinja-yhtiöt, Linjaliikenne Martti Laurila, Elimäen Liikenne, Autoyhtiöt K. Väisänen, Linja-autoliikenne P. Puolakka, Anjalankosken Linja ja Matkatoimisto Matka-Majuri.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. [pdf, 467 KB]

Matkakortti- ja matkustusehdot. [pdf, 412 KB]

Tutustu valtakunnalliseen Waltti-matkakorttiin Waltin Internet-sivuilla. .