+
-+ Tulosta

Keltin altaat - teollisuusalueesta luontokeitaaksi

Tulevaisuudessa Keltin monipuolinen luontokohde ja virkistysalue on helpommin saavutettava ja paremmin luonnontarkkailuun sopiva.

Lecan altainakin tunnettujen Keltin altaiden alueen merkitys monipuolisena luontokohteena ja virkistysalueena on tunnistettu ja alueen kehittäminen asukkaita palvelevaksi keitaaksi on aloitettu. Kevytsoratehtaan käytöstä poistetut savenottoaltaat ovat täyttyneet vedellä ja alueesta on tullut muun muassa muuttolintujen suosima levähdys- ja pesimäpaikka.

Tutustu Keltin altaiden luontoon oheisessa videossa. Tekijä: Heikki Jokiniemi.

Kyselyvastauksista apua alueen suunnitteluun

Keltin altaiden alueen nykykäyttöä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia virkistysalueena kartoitettiin karttakyselyllä kesän 2017 aikana. Kyselyllä kartoitettiin mm. mitä alueella voi tehdä, kuinka usein liikutaan ja mitä reittejä pitkin sekä onko alueella vastaajien mielestä kehittämistä vaativia paikkoja tai reittejä.

Kyselyvastauksista on koottu yhteenvetoraportti [pdf, 3 MB]. Vastaukset ovat arvokasta käyttäjätietoa ja niitä hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa. Alueen kehittämisestä on valmistumassa myös diplomityö Aalto-yliopistoon, jossa on hyödynnetty kyselytuloksia.

Kouvolan kaupunki on jo muutama vuosi sitten luiskannut altaiden rantapenkereitä loivemmiksi ELY-keskuksen ja kevytsoratehtaan kanssa yhteistyössä.

Tulevaisuudessa alueelle on tarkoitus saada muun muassa opasteita, merkittyjä pysäköintipaikkoja sekä luonnontarkkailuun sopivia rakenteita.

Jälkiteollisen maiseman muutos - Kouvolan Keltin altaiden kehittämissuunnitelma

Keltin altaiden kehittämissuunitelma [pdf, 34 MB] on valmistunut huhtikuussa 2018. Suunnitelman on laatinut diplomityönään maisema-arkkitehtuurin ylioppilas Beata Wilman Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Hannu Friman
Ympäristöjohtaja
020 615 7900
hannu.frimankouvola.fi
Kaisa Niilo-Rämä
Kaavoitusarkkitehti
020 615 7404
kaisa.niilo-ramakouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme