+
-+ Tulosta

Ilmanlaadun leviämismalliselvitys 2009

Ilmatieteenlaitos on vuonna 2009 tehnyt Kouvolan ja Iitin alueelle tutkimuksen, jossa selvitettiin leviämismalleilla typenoksidi- ja hiukkaspäästöjen vaikutuksia alueelliseen ilmanlaatuun. Tutkimuksen lähtötietoina käytettiin autoliikenteen, energiatuotannon ja teollisuuden päästöjä.

Tutkimuksen mukaan autoliikenne ja kaukokulkeuma aiheuttavat suurimman osan typenoksidi- ja hiukkaspäästöistä. Kouvolan keskustassa ilmanlaatua voidaan pitää vähintäänkin tyydyttävänä ja keskustan ulkopuolella hyvänä.

Leviämismalleilla saatuja pitoisuuksia verrattiin ilmanlaadun raja- ja ohjearvoihin. Pitoisuuksien raja-arvot eivät tutkimuksen mukaan ylity alueella. Ohjearvot sen sijaan voivat ajoittain ylittyä Kouvolan keskustassa ja vilkkaimpien teiden varsilla. Raja-arvot eivät saa ylittyä alueella, jossa asuu tai oleskelee ihmisiä. Ohjearvoja käytetään yhdyskuntasuunnittelun tukena ja niiden avulla pyritään ennaltaehkäisemään terveyshaittoja.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme