+
-+ Tulosta

Teollisuusalueesta luontokeitaaksi – Keltin altaiden alue kehittyy

Tulevaisuudessa monipuolinen luontokohde ja virkistysalue on helpommin saavutettava ja paremmin luonnontarkkailuun sopiva.

Lecan altainakin tunnettujen Keltin altaiden alueen merkitys monipuolisena luontokohteena ja virkistysalueena on tunnistettu ja alueen kehittäminen asukkaita palvelevaksi keitaaksi on aloitettu. Kevytsoratehtaan käytöstä poistetut savenottoaltaat ovat täyttyneet vuosien aikana vedellä ja alue on nykyään muun muassa muuttolintujen suosima levähdys- ja pesimäpaikka.

Kouvolan kaupunki kartoittaa alueen nykykäyttöä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia virkistysalueena karttakyselyllä, johon voi käydä jättämässä vastauksensa osoitteessa www.kouvola.fi/keltinaltaat. Vastauksia kyselyyn toivotaan 16.7.2017 saakka.

Kyselyvastauksista apua alueen suunnitteluun

Kyselyvastaukset ovat arvokasta käyttäjätietoa ja niitä hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa. Maisema-arkkitehtiopiskelija Beata Willman tekee parhaillaan diplomityötä Aalto-yliopistoon alueen kehittämisestä ja on ollut mukana kyselyn laadinnassa.

Kouvolan kaupunki on jo muutama vuosi sitten luiskannut altaiden rantapenkereitä loivemmiksi ELY-keskuksen ja kevytsoratehtaan kanssa yhteistyössä. Tulevaisuudessa alueelle on tarkoitus saada muun muassa opasteita, merkittyjä pysäköintipaikkoja sekä luonnontarkkailuun sopivia rakenteita.

Lisätietoja: www.kouvola.fi/keltinaltaat

ympäristöpäällikkö Hannu Friman
020 615 7900 hannu.friman(a)kouvola.fi

kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä
020 615 7404, kaisa.niilo-rama(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme