+
-+ Tulosta
kasviskori

Kasvisten salmonellaprojekti 2010

Kouvolan kaupungin terveyden- ja ympäristönsuojelu osallistui vuonna 2010 Eviran valtakunnalliseen salmonellaprojektiin "Salmonellan esiintyminen kasviksissa". Koska Suomessa on erittäin vähän tietoa salmonellan esiintymisestä markkinoilla olevissa kasviksissa, valtakunnallisen projektin aiheeksi valittiin salmonellan esiintyminen kasviksissa. Projektista kertyvää tietoa on mahdollista käyttää arvioitaessa salmonellariskiä Suomessa. Projekti on kaksivuotinen (2010–2011) ja Evira julkaisee valtakunnalliset tulokset vuoden 2012 alussa.

Kouvolan kaupungin terveyden- ja ympäristönsuojelun terveystarkastajat ottivat vuoden 2010 aikana näytteitä kotimaisista ja ulkomaisista salaateista, tuoreista yrteistä ja iduista vähittäismyymälöistä sekä keskus-, laitos- ja tarjoilukeittiöistä yhteensä 35 kpl. Näytteet tutkittiin KCL Kymen Laboratorio Oy:ssä Kuusankoskella.

Kouvolasta ja Iitistä otetuissa kasvisnäytteissä ei esiintynyt Salmonella-suvun bakteereita.

Lisätietoja:
Ympäristöterveyspäällikkö Taru Pyötsiä, p. 020 615 7914, taru.pyotsia(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme