+
-+ Tulosta

Omavalvonta tarkoittaa lakisääteistä elintarvikealan yritysten itsensä tekemää, järjestelmällistä ja jatkuvaa toimintansa valvontaa. Toimijan on tunnettava elintarvikkeeseen ja sen käsittelyyn liittyvät terveysvaarat ja elintarviketurvallisuuden kannalta kriittiset kohdat toiminnassaan.

Elintarvikealan toimijan on laadittava kirjallinen omavalvontasuunnitelma, noudatettava sitä ja pidettävä sen toteuttamisesta kirjaa. Omavalvontaan liittyvän kirjanpidon tulee sisältää omavalvontasuunnitelman todentamiseksi tarpeelliset kirjaukset omavalvontaan liittyvistä mittauksista, kirjauksista ja selvityksistä sekä suoritetuista korjaavista toimenpiteistä ja ilmoituksista viran-omaisille.

Elintarvikealan toimijan on pidettävä omavalvontasuunnitelma ajan tasalla. Omavalvonnalla tulee olla vastuuhenkilö, joka kehittää ja ylläpitää suunnitelmaa ja perehdyttää muut työntekijät omavalvontaan. Vastuuhenkilö huolehtii myös siitä että omavalvontaa toteutetaan jokapäiväisessä työssä. Omavalvontasuunnitelmaan tulee tarvittaessa liittää näytteenotto- ja tutkimussuunnitelma sekä tieto laboratorioista, joissa omavalvonnassa otettavat näytteet tutkitaan. Omavalvonnan toimivuutta ja toteutumista sekä riittävyyttä arvioidaan tarkastuskäynneillä.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki ympäristöpalvelut

Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
45701
Kuusankoski
PL 32

aukioloaika:
ma - pe klo 9 - 15

Terveystarkastajien yhteystiedot

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme