+
-+ Tulosta

Suomi muutti Euroopan unionin uuselintarvikeasetuksen tulkintaa siten, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallitaan myös Suomessa ja samalla hyönteisala saadaan elintarvikevalvonnan piiriin.

Hyönteistuotantoa koskevia ilmoituksia alkutuotantopaikasta ja elintarvikehuoneistotoiminnasta voi tehdä 23.10.2017 alkaen. Ilmoitukset liitteineen on toimitettava neljä viikkoa ennen toiminnan aloittamista kuntaan, missä toimintaa harjoitetaan.

Hyönteiselintarvikkeiden tuottaminen on mahdollista aloittaa rekisteröinnin jälkeen ja Eviran ohjeiden valmistuttua.

Hyönteisiä elintarvikekäyttöön kasvattavan toimija on alkutuottaja, jonka tulee ennen toiminnan aloittamista tehdä ilmoitus alkutuotantopaikasta. Jos tuottajalla jo on jonkin tuotantosuunnan alkutuotantoa, tuottajan tulee tehdä alkutuotantopaikkailmoitukseensa lisäys, jossa tuottaja kertoo aloittavansa hyönteisten tuotannon elintarvikkeeksi. Alkutuottajan on rekisteröidyttävä lisäksi Ruokavirastoon rehualan alkutuotannon toimijaksi. Lisäksi tulee tiedustella muilta viranomaisilta (mm. rakennusvalvonta, ympäristönsuojelu) mahdollisista lupa- ja/tai ilmoitusasioista.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Ympäristöpalvelut

Tekniikka- ja ympäristötalo
020 615 11
Valtakatu 33
45701
Kuusankoski
PL 32
45701
Kuusankoski

aukioloaika:
ma - pe klo 9 - 15

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme