+
-+ Tulosta

Itujen tuotannon katsotaan olevan elintarvikevalvontaviranomaisen hyväksynnän vaativaa alkutuotantoa. Idättämöt hakevat kuntansa elintarvikevalvontaviranomaiselta alkutuotannon hyväksyntää.

Pienimuotoinen itujen tuotanto

Hyväksymisvaatimus sekä uudet vaatimukset jäljitettävyydestä ja mikrobiologisista tutkimuksista eivät koske pienimuotoista itujen tuotantoa, jossa ituja myydään suoraan kuluttajalle tai toimitetaan paikalliseen vähittäismyyntiin, eivätkä esimerkiksi itujen tuottamista ravintolan keittiössä samassa ravintolassa tarjoiltavaksi. Pienimuotoiseksi ja vähäriskiseksi katsotaan toiminta, jossa ituja myydään kuluttajille enintään 10 000 kg/v tai vähittäiskauppaan enintään 10 000 kg /v. Näissäkin tapauksissa itutuotannon ja muun keittiötoiminnan välisen ristikontaminaation estämiseen on kiinnitettävä huomiota.

Itujen tuotantoon käytettävän veden on täytettävä talousveden laatuvaatimukset.

Yhteystiedot

Taru Pyötsiä
Ympäristöterveyspäällikkö
020 615 7914