+
-+ Tulosta

THL:n toimenpideohje salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi

Ohje käsittelee riskityötä tekevien henkilöiden terveydentilaselvitystä salmonellatartunnasta. Riskityöllä tarkoitetaan sellaisia työtehtäviä, joissa on suuri vaara levittää salmonellatartuntaa. Ohjeessa kerrotaan tarkemmin mitä riskityöllä tarkoitetaan. Ohje ei sisällä salmonellatartuntojen ehkäisyä matkailijoilta.

Tartuntatautilain mukaan työnantajan on vaadittava työntekijältä luotettava selvitys siitä ettei tällä ole salmonellatartuntaa, kun henkilö tekee riskityötä. Selvitys vaaditaan aina ennen työsuhteen alkua ja aina silloin, kun on työssäolon aikana perusteltu syy epäillä, että työntekijä voi olla salmonellabakteerin kantaja. Selvitys vaaditaan myös harjoittelijoilta ja muilta vastaavilta henkilöiltä, jotka toimivat työpaikalla ilman palvelussuhdetta vähintään kuukauden.

Uudessa tartuntatautilaissa ei laboratoriotutkimusta enää edellytetä otettavaksi oireettomilta työntekijöiltä ulkomaanmatkojen jälkeen.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme