+
-+ Tulosta

Ympäristöpalvelut

Kouvolan kaupungin ja Iitin kunnan terveyden- ja ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunta, jonka alaisuudessa hoidetaan ympäristöterveydenhuollon ja ympäristönsuojelun lainsäädännön mukaiset kunnalle kuuluvat tehtävät.

Ympäristönsuojelun tehtävänä on toiminnallaan vähentää ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta ja estää ympäristön pilaantumista. Tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti kuntien ympäristön tilaan toimimalla lupa- ja valvontaviranomaisena eri lakien määräämissä tehtävissä, kuntia ja seutukuntaa koskevaan suunnitteluun osallistumalla, erillisprojekteilla ja ympäristöasioista tiedottamalla sekä edistämällä kestävän kehityksen toteutumista.

Terveysvalvonnan tehtävänä ja tavoitteena on väestön ja yksilön terveyden ylläpitäminen ja edistäminen sekä ennalta ehkäistä, vähentää ja poistaa sellaisia elinympäristössä esiintyviä tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa terveyshaittaa. Terveysvalvonta huolehtii Kouvolan ja Iitin alueella muun muassa elintarvikkeiden, talous- ja juomavesien, asuin-, ja kokoontumishuoneistojen terveydellisestä valvonnasta sekä ilman, melun ja jätehuollon terveydellisestä seurannasta.

Eläinlääkintähuollon tehtävänä on peruseläinlääkäripalveluiden järjestäminen hyöty- ja muille kotieläimille, eläintautien vastustaminen, eläimistä saatavien elintarvikkeiden hygienialain mukaiset valvonta- ja tarkastustehtävät sekä eläinsuojelu.

Yhteystiedot

Kouvolan kaupunki
Ympäristöpalvelut
PL 32, Valtakatu 33
45701 Kuusankoski
Puh. 020 61 511

aukioloaika:
ma - pe klo 9 - 15

Ympäristöpalvelujen yhteystiedot

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme