+
-+ Tulosta
Siisti Siti -tapahtuma 18.-24.5.2015

Siisti Siti - on Kouvolan kaupungin oma siisteyskampanja. Kampanjan aktiivisin kausi keskittyy toukokuulle, mutta toimintaa voidaan järjestää ympäri vuoden.

Siisti Siti -logo

Siisti Siti -tempauksessa siivotaan yhdessä talkoillen lähiympäristöä tai piha-alueita tai miksei vaikkapa varastoja ja kodin nurkkiakin. Erityisesti keväällä lumen sulaessa tuntuu teiden ja polkujen varsilta löytyvän roskaa, mikä kaipaa poimijaa, joten toukokuussa järjestetään tapahtumia ja haastetaan aktiivisemmin kuntalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan talkoisiin.

Siisti Siti -haaste 2018: Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi mukaan PIK_ryhmän (kuvassa edustaa Juha Huhtala) sekä kaupungin toimialajohdon ja kaikki työyksiköt.Siisti Siti -haaste 2018: Kaupunginjohtaja Marita Toikka haastoi mukaan PIK_ryhmän (kuvassa edustaa Juha Huhtala) sekä kaupungin toimialajohdon ja kaikki työyksiköt.

Siisti siti -julistekuvake, siirry tulostettavaan pdf:äänKlikkaa ja tulosta juliste!

Siisti Siti –tapahtumia järjestää Kouvolan kaupunki yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Siisti Siti on Kouvolan oma versio Maailman siivouspäivästä.

Kaikkien itsensä tai ryhmänsä mukaan ilmoittaneiden kesken arvotaan Kouvola-tuotekassi.

Kouvolan kaupunki mm. kannustaa työntekijöitään osallistumaan siivoustalkoisiin. Kaupungin työntekijät siivoavat joidenkin erityiskohteiden lisäksi työpaikkojensa ympäristöjä. Kouvolan kaupunki kannustaa erityisesti kouluja ja päiväkoteja osallistumaan tapahtumaan.

Siisti Sitissä talkoillaan pääsääntöisesti omilla työvälineillä. Jos siivoat omaa piha-aluettasi, huolehdithan jätteet esim. omaan roska-astiaasi. Jos siivoat yleistä aluetta, esim. puistoa, voit jättää jätesäkin puistoroskiksen viereen.

Huomioi turvallisuutesi siivotessasi [pdf, 3 MB]

Katso miten näppärästi syntyy miniroskis eskarilaisen käsissä!

Oheistapahtumia 2018

Suositut Tavaranvaihtopäivät järjestetään taasperjantaina 4.5. klo 10-17 ja lauantaina 5.5. klo 10-14. Huomioithan, että tavaroiden vastaanotto päättyy lauantaina klo 13.00.

Tavaranvaihtopäivillä vaihdetaan käyttökelpoista tavaraa. Voit tuoda tapahtumaan ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia tavaroita, jotka ovat jääneet itsellesi tarpeettomiksi. Tapahtumasta voi viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi.

Tuoda voi vaikkapa vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, leluja, koruja ja muita kodin tarvikkeita. Tuotavien vaatteiden tulee ehdottomasti olla puhtaita, ehjiä ja käyttökelpoisia. Emme voi ottaa vastaan kirjoja emmekä suurikokoisia tavaroita ja kodinkoneita, kuten kuvaputkitelevisioita.

Tapahtuma pidetään Kouvolan Pohjola-talossa, osoitteessa Kauppamiehenkatu 4, Postin vieressä. Tavaranvaihtopäivien yhteydessä Liikenneturva antaa vinkkejä kesäpyöräilyyn ja kertoo uusista väistämissäännöistä.

Tapahtuman järjestää KERKKO-verkosto eli Kouvolan seudulla toimiva Kestävän kehityksen verkosto.

Kouvolasta Siisti Siti -kysely

Tiedätkö Kouvolasta roskaisia paikkoja, töhrittyjä seiniä, rikkoutuneita leikkivälineitä tai pusikoita siellä missä niitä ei pitäisi olla? Kouvolan kaupunki kerää tietoa kohteista, jotka tekniikka- ja ympäristöpalvelut voisi siistiä normaalin kunnossapidon ohella. Tärkeimmiksi osoittautuvat kohteet kaupungin omistamilla mailla otetaan kunnossapidon ja metsänhoidon työohjelmaan ja laitetaan kuntoon kesään 2019 mennessä.

Tehdään Kouvolasta Siisti Siti! Vastaa kyselyyn ja ilmoita siistimistä kaipaavista paikoista 6.5.2018 mennessä.

Siisti Siti –kuvakilpailu somessa

Kuvakilpailu Facebookissa ja Instagramissa haastaa nappaamaan kuvan siististä sitistä ja jakamaan sen Siisti Siti –Facebook-yhteisössä tai Instagramissa kera hashtagin: #siistisiti. Palkinnoksi osallistujien kesken arvotaan Kouvola-tuotekasseja.

Anna aineeton Siisti Siti -lahja!

Siisti Siti -lahjakorttikuvake

Kouvolan Siisti Siti -kampanja kannustaa aineettomien lahjojen antamiseen. Lahjakortilla voi antaa esimerkiksi ikkunoiden pesun, imuroinnin tai haravoinnin. Lahjakorttiin voi merkitä myös itse valitsemansa askareen. Siisti Siti -teemaan mukaisesti lahjakortin aineettomat lahjat liittyvät kodin ja ympäristön siisteyteen.

Voit tulostaa lahjakortin käyttöösi [pdf, 3 MB]. Yhdellä A4-arkilla on kolme irti leikattavaa lahjakorttia.

Yhteistyökumppaniksi?

Siisti Siti on toteutettu perinteisesti yhteistyökumppaneiden kanssa. Ota yhteyttä Timo Martikaiseen, jos haluat yhteistyökumppaniksi tapahtumaan: Ympäristöasiantuntija Timo Martikainen puh. 020 615 6755, timo.martikainen(a)kouvola.fi

Yhteistyössä 2018:

Hyötypaperi
JacMoPP
Kerkko –verkosto
KTK
Liikenneturva
Martat
Parik
Solvay

Ilmoittaudu Siisti Sitiin!

Siisti Sitiin ilmoittautuneiden määrä oli vuonna 2017 n. 8 500! Upeaa Kouvola!

Ilmoittaudu mukaan Siisti Sitiin!

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste

Ilmoittaumiset muodostavat rekisterin, josta on tehty rekisteriseloste [pdf, 38 KB]. Tutustu myös Siisti Siti -arvonnan sääntöihin [pdf, 152 KB].

Siistimisen paikkoja?

Ilmianna Kouvolan epäsiistit paikat vastaamalla kyselyyn:

Kouvolasta Siisti siti -kyselyyn!

Yhteystiedot

Timo Martikainen
Ympäristöasiantuntija
020 615 6755

etunimi.sukunimi@kouvola.fi

Ilmoittaudu mukaan!

Siisti Siti kausi 2017–2018 Siisti Siti -ilmoittaumisten rekisteriseloste [pdf, 38 KB]