+
-+ Tulosta

Ympäristöpalvelut

Juomavesi

Kesämökkien juomavedellä on monta lähdettä: oma mökkikaivo, naapurin tai kylän yhteinen kaivo, läheinen järvi, joki tai lähde tai vesijohtoverkosto kotona tai mökillä. Valtion ympäristöhallinnon verkkopalveluista löytyy tietoa kaivoista ja niiden kunnostamisesta.

Jätehuolto ja jätevesien käsittely

Vapaa-ajan asunnon jätehuolto vaatii enemmän omatoimisuutta kuin kaupungissa. Syntyvien jätteiden määrää voi merkittävästi vähentää jo ostovaiheessa. Pitkäikäisten ja kestävien tuotteiden valinnalla ja välttämällä turhien pakkauksien ja kertakäyttöastioiden tuomista loma-asunnolle voi jätteen määrää vähentää huomattavasti. Kouvolan seudulla jätehuollosta vastaa Kymenlaakson Jäte. Katso tästä Kymenlaakson Jätteen Kodin lajitteluohjeet . Täällä yksityiskohtainen lajittelun ABC ja lisää jätehuollosta kaupungin ympäristöpalvelujen sivuilta.

Jäte-, energia- ja vesihuolto -sivulle Kouvolassa.

Kymenlaakson jätehuoltomääräykset

Kouvolan kaupunki on viime vuosina tukenut osuuskuntien vesihuoltoverkostoja. Vesihuolto-osuuskuntia on Kouvolassa tällä hetkellä noin 50. Osuuskuntien asiakkaina on myös vapaa-ajan asukkaita. Kouvolan maaseutupalvelujen vesihuolto-osuuskuntasivuille tästä linkistä.

Vapaa-ajan asunnon varustetason noustessa kiinnitetään jätevesien käsittelyyn huomiota entistä enemmän. Vesistön läheisyys ja vedenotto omasta kaivosta korostavat kunnollisen jätevesien käsittelyä.

Kesämökin jätevesiopas.

Vesistöjen tila

Vesistöt kuuluvat useimmiten oleellisena osana kesämökkeilyyn ja niiden kunto vaikuttaa kesäasukkaiden ja kuntalaisten viihtyvyyteen. Kouvolassa on noin parikymmentä matonpesupaikkaa eri puolilla kuntaa.

Kouvolan matonpesupaikat

Vieraslajien torjuminen

Kouvolan ympäristöpalvelujen internetsivuilta löytyy tietoa jättiputkihankkeesta sekä muista vieraslajeista ja niiden torjumisesta. Katso myös Maisemanhoitokortti "Eroon vieraslajeista" [pdf, 941 KB].


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme