+
-+ Tulosta

Kylät ja kyläyhdistykset

Vapaa-ajan asukkaat ovat tervetulleita mukaan kylien toimintaan. Usein kesäasukkaat ovat aktiivisia mm. historiikkien kirjoittajina, kesäteatteriporukan jäseninä ja erilaisten tapahtumien järjestäjinä.

Vapaa-ajan asunnoista suurin osa sijaitsee maaseudulla. Moni mökkiläinen tunnistaa myös kuuluvansa johonkin kylään eli he ovat yhtälailla kyläläisiä kuin vakituisetkin asukkaat. Kaakkois-Suomen Yhdistysinfosta löytyy useiden kyläyhdistysten yhteystiedot.

Kylässä voi olla kauppa, koulu, kylätalo tai jokin muu yhdistävä rakennus. Usein lakkautettu koulu palvelee kylätalona, jonka omistaa kyläyhdistys ja jota kyläläiset pitävät yllä talkoovoimin.

Kylien neuvottelukunta

Jotta tieto kulkusi paremmin kaupungin organisaation ja kylien välillä, on Kouvolan kaupunki perustanut Kylien neuvottelukunnan. Neuvottelukunta kokoontuu n. neljä kertaa vuodessa. Jäseneksi on kutsuttu yksi henkilö kustakin toimivasta kylästä (kylän yhdistys nimeää). Kaupunginhallitus on nimennyt neuvottelukuntaan kolme edustajaansa.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme