+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kuusankosken Rantapuiston ideakilpailun voitti ehdotus Kuusaa virtaa

16.10.2017

Virtaavan veden voimaan, alueen historiaan ja ympäröivään kaupunkiin vahvasti tukeutuva Kuusaa virtaa oli voittaja Kuusankosken Rantapuiston suunnittelukilpailussa. Yleisösuosikiksi nousi kelluvan uimapaikan esitellyt Aalto.

Kouvolan kaupunki järjesti kesällä 2017 yhteistyössä Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK:n kanssa suppean kutsukilpailun, jonka tarkoituksena oli löytää ideoita Kuusankosken keskustassa sijaitsevaan noin 10 ha laajuisen Rantapuiston kehittämiseksi. Kilpailun avulla pyrittiin kartoittamaan alueelle sopivia toimintoja ja löytämään niille parhaat sijoituspaikat sekä saavuttamaan kustannustehokas tapa toteuttaa maisema-arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, nykyaikainen, monipuolinen, viihtyisä, esteetön ja turvallinen rantapuisto. Alueen jatkosuunnittelu ja tarvittaessa myös asemakaavan muutos on tarkoitus käynnistää voittajatyön pohjalta.

Suppeaan kutsukilpailuun kutsuttiin osallistumishakemusten perusteella neljä työryhmää, joiden vetäjät olivat FCG Tekniikka ja suunnittelu Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy, Sito Oy ja Maisema-arkkitehtitoimisto Studio Terra Oy. Kilpailijoille annettiin 19.6. ja 8.9.2017 välinen aika kilpailuehdotusten laatimiseen, minkä jälkeen kilpailun palkintolautakunta arvosteli kilpailutyöt.

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi ehdotuksen nimeltä Kuusaa virtaa, jonka tekijöinä ovat Matti Liski, Sofia Tigerstedt, Ana Torres Gomez, Lilja Palmgren Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy:stä sekä asiantuntijat Antti Junnila ja Hannu Palola Innogeo Oy:stä ja Jarmo niemi Suunnittelukide Oy:stä. Voittajatyön ansioina pidettiin mm. vahvaa kokonaisotetta, paikan identiteetin huomioimista, luonnonmukaisen ja rakennetun ympäristön hyvää suhdetta toisiinsa nähden sekä alueen luontevaa liittymistä ympäröivään kaupunkirakenteeseen ja Kymijokeen.

Voittajatyön Kuusaa virtaa tekijät yhteiskuvassa.

Palkintolautakuntaan kuuluivat kilpailijoiden nimeämänä edustajana maisema-arkkitehti, Elina Kataja ja Kouvolan kaupungin nimeäminä edustajina tekninen johtaja Hannu Tylli, kaupungininsinööri Anne Ahtiainen, kaupunginarkkitehti Anne Kangasniemi-Kuikka, suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta, viherpäällikkö Jouni Dahlman ja kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä. Palkintolautakunnan sihteerinä toimi vihersuunnittelija Maijastiina Lintukangas Kouvolan kaupungilta.

Kilpailun verkkosivulla järjestetyn yleisöarvioinnin perusteella yleisön selväksi suosikiksi nousi kilpailuehdotus "Aalto", jonka tekijä oli Studio Terra Oy. Vastaajat pitivät ehdotuksesta erityisesti sen monipuolisuuden, alueelle ehdotettujen toimintojen ja Kymijoen ylittävän sillan vuoksi. Vastaajilta saatua palautetta hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa.

Kilpailutöihin voi tutustua Kuusankosken kirjastossa 17.10.-11.11.2017 välisenä aikana.

Lisätietoja:
www.kouvola.fi/rantapuisto

kaavoitusarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä
kaisa.niilo-rama@kouvola.fi
p. 020615 7404

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme