+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Ruuhveltti etsii uutta paikkaa

13.12.2016

Museoveturi Ruuhveltti etsii parempaa paikkaa uudistuvan matka- ja tapahtumakeskuksen tieltä. Asukkaiden ehdotuksia otetaan vastaan karttakyselyn kautta.

Vuodesta 1970 Kouvolan asemalla muistomerkkinä seissyt tavarajunaveturi Tk3 859, lempinimeltään Ruuhveltti, tekee tilaa uudistuvalle matkakeskukselle. Suunnitelmissa on, että nykyinen matkakeskus laajenee länteen bussiterminaalin ja pysäköintialueen päälle, jolloin rautatiemuistomerkki ei välttämättä mahdu enää nykyiselle paikalleen.

Missä olisi uusi hyvä paikka veturivanhukselle? Kerro ehdotuksesi 13.1.2017 mennessä osoitteessa www.kouvola.fi/matkakeskus.

Matka- ja tapahtumakeskus täydentää ydinkeskustan palveluita

Matkakeskuksen alueella on käynnissä asemakaavamuutos. Sen myötä alueelle on mahdollista rakentaa nykyisiä matkakeskuspalveluita täydentävä matka- ja tapahtumakeskus. Keskuksen on tarkoitus yhdistää toiminnallisesti rautatieasema, uusi bussiterminaali ja niihin liittyvät pysäköintiratkaisut. Rakennukseen sijoittuisi joukkoliikennepalveluiden lisäksi monitoimi- ja tapahtuma-areena sekä tiloja hotellille, toimistoille sekä matkustajia ja tapahtumavieraita palveleville palveluille, kuten ravintoloille ja kaupoille. Suunnitelmassa bussiterminaali siirtyisi uuteen paikkaan matkakeskuksen itäpuolelle. Samalla parannetaan yleisten alueiden esteettömyyttä ja kaupunkikuvallista laatua sekä niiden viihtyisyyttä. Kaavan myötä uusien pysäköintialueiden rakentamisen radan eteläpuolelle on myös mahdollista.

Kaavahankkeen etenemistä voi seurata ja materiaaleihin tutustua osoitteessa www.kouvola.fi/matkakeskus. Sivulla on nähtävillä mm. kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) ja kaavaluonnos, joiden sisällöstä voi kertoa mielipiteensä 19.12.2016 asti. Lisäksi sivuilla on havainnekuvia hankesuunnitelmasta. Suunnitelmiin voi tutustua myös Tekniikka- ja ympäristötalossa (Valtakatu 33, 2.kerros).

Lisätietoja:
vt. kaupunginarkkitehti Kaisa Niilo-Rämä (kaava-asiat)
kaisa.niilo-rama@kouvola.fi
p. 020 615 7404

vuorovaikutussuunnittelija Sanna Laukkanen (kysely)
sanna.laukkanen@kouvola.fi
p. 020 615 1339