+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

 

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus - MTBE-pitoisuudet vakiintuneet alhaiselle tasolle, veden käyttösuosituksia muutettu

25.5.2018
Vuohijärven pintavettä (syvyys 0-2 m) voi käyttää pesu- ja löylyvetenä, mutta käyttöä talousvetenä ei edelleenkään suositella.
 

Hae ARAlta korjausavustusta!

22.5.2018
Ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjauksiin. Avustus 50 % korjauskustannuksista (erityisestä syystä 70 %). Huom. Avustuksessa tulo- ja varallisuusrajat.

Uimahallintien koira-aitaus suljettu

21.5.2018
Uimahallintiellä (Kuusankoski) sijaitseva koira-aitaus on suljettu portin korjaustyön takia 22.5.2018 alkaen noin viikon ajan.

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus - MTBE:n pitoisuudet Sarkavedessä jatkavat alenemistaan, veden käyttösuosituksia on muutettu

18.5.2018
Vesinäytteiden ottoa on jatkettu viikolla 20 Kinnin onnettomuusalueen ja Sarkaveden välisistä ojista, puroista ja lammista sekä Sarkavedestä ja Vuohijärvestä. Näytteitä otettiin maanantaina 14.5.2018 ja keskiviikkona 16.5.2018.

Kouvola selvitti ranta-asumisen edullisuutta kaavoitusta ja rakennusjärjestystä varten

17.5.2018
Vapaa-ajan asuntojen muuttaminen vakituiseen käyttöön ja rantarakentamisen lisääminen puhututtavat tuhansien mökkien Kouvolassa. Vasta valmistuneessa selvityksessä on arvioitu kriteerejä vakituisen ranta-asutuksen lisäämismahdollisuuksien arvioimiseksi Kouvolassa. Tekninen lautakunta saa selvityksen käsittelyyn kokouksessaan tiistaina.

Kouvola-asukastiedotuslehti ilmestyy ke 16.5.

16.5.2018
Kouvola-tiedotuslehti 2/2018 ilmestyy ja jaetaan kotitalouksiin 16.5.2018. Lehti antaa asukkaille monipuolisen tietopaketin Kouvolan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Sisältö on jo luettavissa verkkojulkaisuna kaupungin kotisivuilla.

Kouvola kehittää keskustan virkistysalueita - osallistu suunnitteluun

16.5.2018
Urheilupuisto on Kouvolan urheilukaupunkimaineen kulmakivi ja yksi Kouvolan keskustan helmistä. Myös Mielakan laskettelukeskus on keskeisen sijaintinsa vuoksi ainutlaatuinen Suomessa. Kesällä käynnistyvä virkistysalueiden kehittämissuunnitelma tähtää keskustan ja sen tuntumassa olevien virkistysalueiden potentiaalin täysimittaiseen hyödyntämiseen.

Keskustelutilaisuus Mäntyharjun kemikaalionnettomuudesta 18.5. Orilammen Majalla

15.5.2018
Kouvolan kaupunki ja VR järjestävät keskustelutilaisuuden asukkaille ja kesäasukkaille Mäntyharjun Kinnin seisakkeella tapahtuneesta kemikaalionnettomuudesta ja sen vaikutuksista Kouvolan Vuohijärven alueella. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla asiantuntijoita sekä keskustella ja kysyä aiheesta. Tilaisuutta voi seurata myös livestriimauksen kautta.
 

Kävelykatu Manskin vesiaihe poissa käytöstä

15.5.2018
Kävelykatu Manskin Keskikadun vesiaihe on pois käytöstä. Käyttöönottovaiheessa on ilmennyt vesijohtovuoto, joka on todennäköisesti vesiaiheen kaivon liitoksessa. Vikaa kartoitetaan ja vesiaihe pyritään saamaan käyttöön mahdollisimman pian.

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus: MTBE:n pitoisuudet alenemassa, ensimmäiset ennusteet valmistuneet ja talousveden jakelu laajenee

11.5.2018
Vuohijärven pohjoisosassa pitoisuudet ovat viimeisimpien näytteenottokertojen tasolla tai hieman alentuneet. Vuohijärven eteläosassa havaittiin pieniä mittaustarkkuuden ylittäviä MTBE - pitoisuuksia. Orilammen Majalla järjestetään keskustelutilaisuus perjantaina 18.5.2018 klo 10-13. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta ilmoitetaan ensi viikolla.

Tuo metalliromut jätelavalle 14.-20.5.2018!

9.5.2018
Onko kotiisi kertynyt ylimääräistä metalliromua? Voit toimittaa metalliromua ilmaiseksi kahdelle keräyslavalle ajalla 14.5–20.5.2018.

Matonpesupaikat avataan viikon 20 aikana

9.5.2018
Mattopyykille pääsee ensi viikolla, kun kaupungin matonpesupaikat avataan.

Talousveden fluoridipitoisuus on palautunut normaaliksi Selänpään, Vuohijärven ja Jaalan alueilla

9.5.2018
Talousveden fluoridipitoisuus on palautunut normaaliksi Selänpään, Vuohijärven ja Jaalan alueilla

Kouvola ja Woikoski sopimukseen Reporeitistä

8.5.2018
Neuvottelut ulkoilureitin käyttöoikeuksista Repovedelle suunnitellun Reporeitin suurimpien maanomistajien kanssa ovat valmiit. Uudella reitillä monikäyttöisyys laajenee patikoijista maastopyöräilijöihin, talvella lumikenkäilyyn ja vaellushiihtoon. Oy Woikoski Ab on vaalinut luontoarvoja ulkoilureitin varrella mm. suojelemalla metsäalueita.

Mäyränkorven katuremontti tuo muutoksia alueella liikkumiseen

8.5.2018
Suoratien ja Haaralankujan katusaneeraus alkaa kesällä ja muuttaa Mäyränkorven läpiajoliikenteen reittiä. Läpiajoliikenne ohjataan urakan ajaksi pois alueelta ja bussit siirtyvät kulkemaan Kuusaantietä pitkin. Myös kevyenliikenteen väylä on pois käytöstä.

Keskustelutilaisuudet Mäntyharjun kemikaalionnettomuudesta 11.5. ja 18.5.

7.5.2018
Mäntyharjulla tilaisuus järjestetään pe 11.5. klo 13 – 16 ja Kouvolassa pe 18.5. klo 10 – 13. Tilaisuuksissa on mahdollisuus kuulla asiantuntijoita sekä keskustella ja kysyä aiheesta. Molemmat tilaisuudet myös livestriimataan.

MTBE:n levinneisyysalue ei ole muuttunut viime viikosta – Vuohijärven pohjoisosien pitoisuudet ennallaan, eteläosassa ei todettu MTBE:tä

4.5.2018
Tämän viikon vesinäytteistä torstaiksi 3.5.2018 valmistuneiden analyysitulosten perusteella Vuohijärven pohjoisosassa pitoisuudet ovat edellisen viikon tasolla, eikä eteläosassa todettu MTBE:tä. Myös Voikoskelle ja Orilammelle järjestetään talousveden jakelupisteet viikolla 19.

Brankkarin pysäköintijärjestelyt uudistuvat

4.5.2018
Tekninen lautakunta saa 8.5.2018 hyväksyttäväkseen Brankkarin yleisen alueen suunnitelman. Suunnitelma koskee Tuulensuojanaukion ja Brankkarinaukion välisen pysäköintialueen rakentamista sekä siihen liittyviä vihertöitä.

Pyörällä kouluun, kauppaan, töihin ja virkistymään - Pyöräilyviikko kannustaa kaikenikäisiä pyöräilemään

4.5.2018
Kuusankosken lukiolaiset pyöräilevät kouluun varmasti muutenkin mutta keskiviikkona 9.5. siihen on erityisen syy, kun koulussa vietetään Pyörällä kouluun –päivää. Tapahtuma on osa valtakunnallista pyöräilyviikkoa, jolloin kannustetaan kaikenikäisiä pyöräilemään.

Talousveden fluoridipitoisuuden ylitys Selänpään, Vuohijärven ja Jaalan alueilla

4.5.2018
Kouvolan Veden Okanniemen käsittelyrakennuksen kalvosuodatuskoneikon tilapäisen häiriön takia talousveden fluoridipitoisuus saattaa hieman ylittää talousvedelle asetetun laatuvaatimuksen (1,5 mg/l). Kalvosuodatuskoneikko saadaan kuntoon viikon 19 aikana ja tällöin talousveden laatu palautuu normaaliksi.

Kouvolalaiset pitävät naapureistaan ja ovat tyytyväisiä asumisen hinta-laatusuhteeseen

4.5.2018
Kouvolalaiset ylpeilevät asumisen edullisuudella, paikkakunnan hyvällä sijainnilla ja arvostavat sitä, miten monenlaisia asuinympäristöjä yhden kunnan sisältä löytyy. Kouvola on rauhallinen, kotoisa, ja kuitenkin sopivan vilkas. Suomen Asuntomessujen vastajulkaistussa valtakunnallisessa Asukasbarometrissa selvitettiin, mistä oman paikkakunnan ylpeydenaiheet asukkailleen muodostuvat.

Siti siistiksi – metalliromu kiertoon!

30.4.2018
Onko kotiisi kertynyt ylimääräistä metalliromua? Voit toimittaa metalliromua ilmaiseksi kahdelle keräyslavalle ajalla 14.5–20.5.2018.

Kaupungin katu- ja vesihuollon saneeraukset Myllykoskella

30.4.2018
Kouvolan kaupungin yhdyskuntatekniikka saneeraa Myllykoskella Kaarlontietä, Esan-, Martin- ja Kynttiläkujat. Saneerauksessa uusitaan katurakenteet, vesihuoltoon liittyvät vesijohdot, viemärit ja sadevesiviemärit, uudistetaan katuvalaistus sekä sähköverkkoa.

Vuohijärven pohjoisosissa on todettu MTBE:tä

27.4.2018
Vuohijärven pohjoisosassa on MTBE:tä kulkeutunut Hillosenselän ja Isoselän tasolle. Vuohijärven eteläisempiin osiin MTBE ei ole vielä levinnyt. Ensimmäiset Vuohijärven tutkimustulokset valmistuivat perjantaina 27.4. ja niistä tiedotetaan Etelä-Savon Ely-keskuksen ja VR:n sivuilla.

Kuvaushelikopteri kaupungin yllä

27.4.2018
Kopteri kuvaa lähiviikkoina Utista Kelttiin ulottuvalla n. 6 km levellä kaistalla. Alhaalla lentävä helikopteri saattaa aiheuttaa jonkin verran meluhäiriöitä.

Talousveden käyttörajoitus Pohjois-Sippolassa päättyy

27.4.2018
Kouvolan kaupungin terveydensuojeluviranomainen purkaa 23.4.2018 annetun Pohjois-Sippolan vesihuolto-osuuskunnan Savero-Metso jakelualuetta koskevan talousveden käyttörajoituksen.

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus – Vuohijärven tutkimustuloksista tiedotetaan perjantaina

26.4.2018
Vuohijärven tutkimustulosten odotetaan valmistuvan perjantaina 27.4. ja tuloksista tiedotetaan.

Ilmianna sotkuiset paikat Siisti Siti -kyselyssä!

26.4.2018
Tiedätkö Kouvolasta roskaisia paikkoja, töhrittyjä seiniä, rikkoutuneita leikkivälineitä tai pusikoita siellä missä niitä ei pitäisi olla? Kerro siistimistä kaipaavista paikoista vastaamalla kyselyyn!

Kaupungin ympäristöryhmän toiminta on käynnistynyt

25.4.2018
Kouvolan kaupungin ympäristöryhmä ohjaa valtuuston hyväksymän ympäristöohjelman toteuttamista. Ohjelman toteuttamiseen liittyvät muun muassa energiatehokkuuden parantaminen ja uusien, kestävien ratkaisujen etsiminen sekä kiertotaloudessa että työyksiköiden lähiarjessa.

Mäntyharjun kemikaalionnettomuus – VR:n tiedote 25.4.2018

25.4.2018
Toimenpiteet ympäristövahingon leviämisen torjuntaan jatkuvat. VR on järjestänyt talousveden jakelupisteen ja perustanut infosivun. Haitta-ainepitoisuuksia seurataan ottamalla näytteitä pintavesistä ja kaivoista säännöllisesti.

Talousveden käyttörajoitus Pohjois-Sippolassa

25.4.2018
Pohjois-Sippolan vesihuolto-osuuskunnan verkoston Savero-Metso jakelualueelta 17.4.2018 otetussa vesinäytteessä on todettu talousveden laatuvaatimukset ylittävä määrä bakteereita. Bakteerien esiintyminen vedessä voi aiheuttaa vatsaoireita.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme