+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Pieneläinten hautaustoiminta keskitetty Mielakantien pieneläishautausmaalle

13.12.2017
Pieneläinten hautaaminen on keskitetty Kouvolassa Mielakantien uudelle pieneläinten hautausmaalle. Vanhoille pieneläinten hautausmaille eläinten hautaaminen ei ole enää sallittua.

Pappikallion kuntoradan valaistusta uusitaan 11.12.2017 alkaen

8.12.2017
Valaistuksen uusimisen ajan kulkeminen työmaa-alueella on kielletty. Myös kuntoradan valaistus on remontin ajan pois päältä.

Miehonkankaan kaavoitus käynnistymässä

8.12.2017
Miehonkankaan osayleiskaavoitus käynnistyy vuoden alussa, jos tekninen lautakunta päättää kaavoituksen vireille tulosta ja hyväksyy alueen osayleiskaavoituksen tavoitteet. Markkinaselvityksen perusteella alue soveltuu parhaiten moottoriratahankkeeseen kytkeytyvälle maankäytölle ja suuria tontteja tarvitseville toimijoille. Suunnittelun lähtökohtana on vetovoimaisen kokonaisuuden muodostaminen Kymiringin kanssa.

Kouvolan kaupunkivihreän jäljillä

7.12.2017
Kouvolan kaupunkisuunnittelu on selvittänyt Kouvolan puutarhakulttuurin kehitykseen ja keskustan puistojen syntyyn vaikuttaneita seikkoja. Kaupungissa on valtava määrä hienoja rakennettuja viheralueita, joista on kuitenkin hyvin vähän koostettua tietoa ja joiden arvostus ei välttämättä ole suhteessa niiden arvoihin.

Uusi ulkoilureitti tuo tulevaisuudessa Kymijoen maisemat kaikkien ulottuville

7.12.2017
Tulevaisuudessa Kymijoen maisemaa voi päästä ihailemaan vaikka pyöräillen joenvartta pitkin. Suunnitteilla oleva Kymijoen ulkoilureitti tuo valmistuessaan kaivatun kevyen liikenteen yhteyden jokimaisemaan.

Kaupungintalo loistaa juhlavalaistuksessaan

1.12.2017
Kouvolan kaupungintalo juhlavalaistaan Suomi 100 -teeman mukaisesti 1.-7.12.2017 välisenä aikana.

Suosittu joulukukkakampanja järjestetään jo viidettä kertaa

1.12.2017
Yksinäistä ihmistä voi jälleen ilahduttaa kukkalahjoituksella. Suosittu kampanja järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa.

Yhteisöiden satavuotiskalenterin luukut avautuvat koko joulukuun

1.12.2017
Yhteisöiden satavuotiskalenteria avataan luukku kerrallaan. Uusi luukku avautuu päivittäin 1.-31.12.2017 välisenä aikana klo 7:00.

Pioneeripuiston asuntomessualueella 12 vapaata tonttia

30.11.2017
Kouvolan asuntomessutoimikunta hyväksyi keskiviikkoisessa kokouksessaan seitsemää pientalotonttia koskevat hakemukset. Osin yhtiömuotoisena rakentuvan Paja-aukion kaikki tontit on varattu.

Rakentamiseen tarvittavien lupien hakeminen onnistuu nyt verkossa

28.11.2017
Rakentamiseen tarvittavien lupien hakeminen helpottuu Kouvolassa huomattavasti, kun sähköinen lupapalvelu otetaan käyttöön. Lupapalvelun kautta voi edistää rakennuslupa-asiointia verkossa, vuorovaikutuksessa kaupungin viranomaisen kanssa. Tarpeellisten tietojen tallentaminen voidaan hoitaa näppärästi yhteisen hakemusnäkymän kautta ja eri osapuolet pysyvät tietoisena hankkeen etenemisestä – vuorokauden ympäri.

Yhteiset pelisäännöt kaupungin viljelypalstoille

23.11.2017
Kaupungin viljelypalstojen käyttäjiä aiotaan jatkossa ohjata paremmin. Viljelypalstojen käyttöehtojen ja -ohjeiden avulla pyritään selkeyttämään palstojen käyttöä ja helpottamaan palstojen muokkaamista keväisin.

Talvivalot syttyvät perjantaina

20.11.2017
Suurin osa Kouvolan kaupungin talvivaloista sytytetään tämän viikon perjantaina.

Kouvolan matka- ja tapahtumakeskuksen valmistelu etenee

17.11.2017
Kouvolan matka- ja tapahtumakeskuksen valmistelu etenee. Neuvottelut hotellioperaattoreiden ja sijoittajien sekä toimistotaloon tulevien vuokralaisten kanssa ovat parhaillaan käynnissä. Kokous- ja tapahtumapalveluja tarjoavan monitoimiareenan toimintakonseptia on kirkastettu.

Kaupunki on varautunut talven tuloon

17.11.2017
Kouvola on varautunut tulevaan talveen jopa 70 koneen ja aura-auton voimin. Kaupunki huolehtii katualueiden, kevyenliikenteen väylien, pysäköintialueiden talvityöt ja jalkakäytävien läpiaurauksen. Myös tontin omistajilla on velvollisuuksia.

Anna aineeton Siisti Siti -joululahja!

17.11.2017
Kouvolan Siisti Siti -kampanja kannustaa aineettomien lahjojen antamiseen jouluisella lahjakortilla, jonka voi tulostaa käyttöönsä. Kortteja on myös jaossa Tavaranvaihtopäivillä sekä myöhemmin mm. kirjastoissa ja kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.