+
-+ Tulosta

Rakennuslupamaksut

Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun, jonka perusteet määrätään rakennusvalvonnan taksassa maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) 145 §:n ja muiden säännösten nojalla.

Kouvolan uusi rakennusvalvonnan taksa oheisena liitteenä. Taksaa sovelletaan niihin lupahakemuksiin, jotka ovat tulleet vireille rakennusvalvontaan 01.03.2015 tai sen jälkeen.

Taksan perusteena olevat muut säännökset:
Aravalaki, maaseutuelinkeinolaki, pelastustoimilaki, väestötietolaki, uhkasakkolaki, naapuruussuhdelaki ja näihin liittyvät asetukset.

Palvelumaksut

Tämän taksan mukaisesti peritään maksut liitteenä olevassa taksassa merkityistä tarkastuksista sekä muista sellaisista toimenpiteistä ja tehtävistä, jotka eivät liity luvanvaraiseen rakentamiseen eivätkä ole maksuttomia viranomaispalveluja.

Taksan soveltaminen edellyttää, että tarkastukset sekä muut toimenpiteet ja tehtävät suoritetaan asiakkaan kirjallisesta pyynnöstä tai että ne perustuvat asiakkaan ja kaupungin välillä tehtyyn sopimukseen (suullinen tai kirjallinen) tai vastaavaan toimeksiantoon.

Palvelutaksa on hyväksytty rakennus- ja ympäristölautakunnassa 07.11.2012.

Yhteystiedot

Käyntiosoite:
Tekniikka- ja ympäristötalo
Valtakatu 33
45700 Kuusankoski

Postiosoite:
PL 32
45701 Kuusankoski

Rakennusvalvonnan yhteystiedot

Liitetiedostot

Muut palvelumaksut 2012 [pdf, 34 KB] Kouvolan lupataksa 2016 [pdf, 267 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme