+
-+ Tulosta
Kurjenpolvet kukkivat Urheilupuistossa

Urheilupuisto kaupungin sydämessä

Urheilupuisto on Kouvolan urheilukaupunki -maineen kulmakivi ja yksi Kouvolan keskustan helmistä. Harvassa suomalaisessa kaupungissa on laadukkaasti rakennettua, monipuoliset liikuntamahdollisuudet tarjoavaa urheilupuistoa aivan kaupungin ydinkeskustassa. Kouvolassa on, ja siksi alueen toimintoja ja houkuttelevuutta onkin syytä kehittää.

Urheilupuiston on rakennettu 1960-luvun vaihteessa maisema-arkkitehti Jussi Jänneksen suunnitelman mukaan. Puiston keskeisiä elementtejä ovat lukuisat liikuntapaikat, koulut ja kulttuuritilat sekä puistoalueet, kuten Kenkäkukkula, palloa imitoiva pyöreä vesiallas ja pallon lentorataa kuvastavat istutukset pääväylän reunassa.

Jussi Jänneksen puutarhasuunnitelma Kouvolan Urheilupuistosta vuodelta 1964.Jussi Jänneksen puutarhasuunnitelma Kouvolan Urheilupuistosta vuodelta 1964.

Merkittävä teema puistossa on myös Palomäen metsän työntyminen puistoon ja sen vaiheittainen yhdistyminen avoimiksi nurmialueiksi.Vuosien saatossa puistoon on rakennettu mm. jäähalli ja fresbeegolfrata sekä viimeisimpänä 2018 valmistuva skeittipaikka.

Vuoden 2018 aikana Urheilupuistoon laaditaan yleissuunnitelma, jonka tavoitteena on kehittää alueesta entistä viihtyisämpi ja monipuolisempi kaupunkilaisten virkistysalue. Tarkoituksena on selvittää mahdollisuuksia lisätä alueen urheiluja kulttuuripalveluihin tukeutuvia toimintoja siten, että alueen keskeiset kulttuuriympäristöön liittyvät arvot säilyvät.

Kaisa Niilo-Rämä
Kaavoitusarkkitehti
020 615 7404
kaisa.niilo-ramakouvola.fi
Jouni Dahlman
Viherpäällikkö
020 615 8569
jouni.dahlmankouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme